Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Nalewki. Likiery, syropy, koktajle
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Joanna Matyjek zaprasza nas do świata smaków, oferując swoje autorskie przepisy na domowe nalewki, likiery, koktajle, syropy, a także orzeźwiające lemoniady, konfitury czy nawet lodowe kostki z kwiatami. W tej książce znalazło się ponad 60 oryginalnych receptur, w tym na dereniówkę, miodówkę z Rościna, agrestówkę z małych, lekko owłosionych owoców, nalewkę z jagód, jarzębiny czy rabarbaru. Wypróbujesz również przepisy na wiśnie w rumie, truskawkową margaritę i piwo bezalkoholowe z syropem Lady Gray, a także konfiturę z róży oraz lodowe kostki z ziołami lub kwiatami.
Joanna dzieli się zarówno swoimi sprawdzonymi recepturami, jak i tymi, które zdobyła od przyjaciół i znajomych, gotujących te specjały od lat. Sąsiadka Elunia oferuje przepis na wyśmienitą cytrynówkę, a ochroniarz Piotr proponuje nalewkę z pigwy, nie zapominając przy tym o ciekawostkach, takich jak sposób na orzechówkę z całymi orzechami zamkniętymi w butelce.
Każdy, kto jest zainteresowany tworzeniem domowych nalewek, likierów i syropów, z pewnością znajdzie coś dla siebie, niezależnie od poziomu zaawansowania. Autorka podkreśla, że klucz do sukcesu to odwaga w eksperymentowaniu z owocami, warzywami i ziołami, również tymi, które możemy znaleźć na łąkach i w lasach.
Dla tych, którzy szukają inspiracji, Joanna Matyjek zapewnia również szereg porad i ciekawostek dotyczących zdrowotnych właściwości owoców. Jej książka to zachęta do odkrywania bogactwa smaków, które ukryte jest w domowych wyrobach.
Joanna Matyjek to twórczyni bloga "Odczaruj Gary", który stał się miejscem wymiany kulinarnych inspiracji, a rozwinął się w popularne Studio Odczaruj Gary, gdzie powstają przepyszne projekty kulinarne. Popularyzacja takich przepisów jak Porterówka czy Wiśnie w rumie skłoniła autorkę do zebrania swoich receptur w książkę "Sama Słodycz", dedykowaną nalewkom i innym smakowitym trunkom.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Joanna Matyjek zaprasza nas do świata smaków, oferując swoje autorskie przepisy na domowe nalewki, likiery, koktajle, syropy, a także orzeźwiające lemoniady, konfitury czy nawet lodowe kostki z kwiatami. W tej książce znalazło się ponad 60 oryginalnych receptur, w tym na dereniówkę, miodówkę z Rościna, agrestówkę z małych, lekko owłosionych owoców, nalewkę z jagód, jarzębiny czy rabarbaru. Wypróbujesz również przepisy na wiśnie w rumie, truskawkową margaritę i piwo bezalkoholowe z syropem Lady Gray, a także konfiturę z róży oraz lodowe kostki z ziołami lub kwiatami.
Joanna dzieli się zarówno swoimi sprawdzonymi recepturami, jak i tymi, które zdobyła od przyjaciół i znajomych, gotujących te specjały od lat. Sąsiadka Elunia oferuje przepis na wyśmienitą cytrynówkę, a ochroniarz Piotr proponuje nalewkę z pigwy, nie zapominając przy tym o ciekawostkach, takich jak sposób na orzechówkę z całymi orzechami zamkniętymi w butelce.
Każdy, kto jest zainteresowany tworzeniem domowych nalewek, likierów i syropów, z pewnością znajdzie coś dla siebie, niezależnie od poziomu zaawansowania. Autorka podkreśla, że klucz do sukcesu to odwaga w eksperymentowaniu z owocami, warzywami i ziołami, również tymi, które możemy znaleźć na łąkach i w lasach.
Dla tych, którzy szukają inspiracji, Joanna Matyjek zapewnia również szereg porad i ciekawostek dotyczących zdrowotnych właściwości owoców. Jej książka to zachęta do odkrywania bogactwa smaków, które ukryte jest w domowych wyrobach.
Joanna Matyjek to twórczyni bloga "Odczaruj Gary", który stał się miejscem wymiany kulinarnych inspiracji, a rozwinął się w popularne Studio Odczaruj Gary, gdzie powstają przepyszne projekty kulinarne. Popularyzacja takich przepisów jak Porterówka czy Wiśnie w rumie skłoniła autorkę do zebrania swoich receptur w książkę "Sama Słodycz", dedykowaną nalewkom i innym smakowitym trunkom.
