Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W niniejszej książce autor pokazuje, jak szeroko pojęta sztuka kulinarna może być i często bywa chroniona przez prawo własności intelektualnej. Autor przedstawia koncepcję, według której różnorodne wytwory kulinarne można analizować jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, tajemnice handlowe lub nawet utwory artystyczne.
W książce szczegółowo omówiono tematy takie jak:
- Jakościowe oznaczenia kulinariów,
- Kulinarne innowacje i wynalazki,
- Znaki towarowe w kontekście kulinariów,
- Ochrona kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz kodeksu pracy.
Dzieło to jest skierowane zarówno do prawników praktyków – sędziów, adwokatów, radców prawnych i rzeczników patentowych – jak i do pracowników naukowych zajmujących się prawem własności intelektualnej. Ponadto, jest idealne dla przedsiębiorców, w tym restauratorów i producentów żywności, a także dla specjalistów z działów sprzedaży, marketingu i PR w branży spożywczej, którzy pragną zgłębić zawiłe tematy związane z ochroną prawną w tym sektorze.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W niniejszej książce autor pokazuje, jak szeroko pojęta sztuka kulinarna może być i często bywa chroniona przez prawo własności intelektualnej. Autor przedstawia koncepcję, według której różnorodne wytwory kulinarne można analizować jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, tajemnice handlowe lub nawet utwory artystyczne.
W książce szczegółowo omówiono tematy takie jak:
- Jakościowe oznaczenia kulinariów,
- Kulinarne innowacje i wynalazki,
- Znaki towarowe w kontekście kulinariów,
- Ochrona kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz kodeksu pracy.
Dzieło to jest skierowane zarówno do prawników praktyków – sędziów, adwokatów, radców prawnych i rzeczników patentowych – jak i do pracowników naukowych zajmujących się prawem własności intelektualnej. Ponadto, jest idealne dla przedsiębiorców, w tym restauratorów i producentów żywności, a także dla specjalistów z działów sprzedaży, marketingu i PR w branży spożywczej, którzy pragną zgłębić zawiłe tematy związane z ochroną prawną w tym sektorze.
