Książka - Kuchnia towarzyska i uczuciowa

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Kuchnia towarzyska i uczuciowa

Kuchnia towarzyska i uczuciowa

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Ta książka stanowi unikalne połączenie kulinariów i sztuki, koncentrując się na idei wspólnego gotowania jako formy sztuki towarzyskiej. Anda Rottenberg, znana znawczyni sztuki współczesnej, zaprasza swoich przyjaciół do fascynującej wymiany ich ulubionych przepisów oraz myśli na temat gotowania. Do tej inspirującej inicjatywy dołączają artyści, pisarze, aktorzy oraz politycy, podchodząc do tematu z pełnym zaangażowaniem i precyzją, odzwierciedlając swoje własne doświadczenia kulinarne.

Choć coraz częściej eksperymentujemy z egzotycznymi składnikami jak krewetki czy avocado, wciąż z sentymentem wracamy do kuchni naszych mam i babć. Chociaż buraki, kapusta, kluski i pączki są nam dobrze znane, lubimy je nie mniej niż nowe smaki. Nasze gotowanie to harmonijne połączenie wpływów rodzinnej tradycji i podróży, które odzwierciedlają nasze kulinarne doświadczenia. Książka oferuje zarówno skomplikowane przepisy dla wprawnych kucharzy, jak i proste dania, które każdy jest w stanie przygotować.

W książce znajdziesz wypowiedzi znanych osób, takich jak pisarze: Jacek Dehnel, Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk i Krystyna Kofta, artyści: Mirosław Bałka, Katarzyna Kozyra i Joanna Rajkowska, oraz politycy: Barbara Labuda, Janusz Palikot i Magdalena Środa. W sumie swoje kulinarne inspiracje przedstawiło ponad sto osób, w tym muzycy, aktorzy, kuratorzy, krytycy i dziennikarze.

Struktura książki jest podzielona zgodnie z cyklami pór roku, co podkreśla nasze życie zgodne z rytmem natury. Dołączono również indeks nazwisk z krótkimi informacjami o autorach i spis potraw, a Anda Rottenberg wprowadza czytelników w ten kulinarno-artystyczny świat, oferując swoje komentarze. Znajdziesz tu głównie przepisy wegetariańskie, z kilkoma wyjątkami dla ryb i owoców morza. Elegancka oprawa publikacji dopełniają 30 kolorowych ilustracji, których autorką jest Alicja Biała.

To wyjątkowa książka, która pobudza kreatywność kulinarną, idealna nie tylko dla entuzjastów gotowania, ale dla każdego, kto ceni dobrą lekturę.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Ta książka stanowi unikalne połączenie kulinariów i sztuki, koncentrując się na idei wspólnego gotowania jako formy sztuki towarzyskiej. Anda Rottenberg, znana znawczyni sztuki współczesnej, zaprasza swoich przyjaciół do fascynującej wymiany ich ulubionych przepisów oraz myśli na temat gotowania. Do tej inspirującej inicjatywy dołączają artyści, pisarze, aktorzy oraz politycy, podchodząc do tematu z pełnym zaangażowaniem i precyzją, odzwierciedlając swoje własne doświadczenia kulinarne.

Choć coraz częściej eksperymentujemy z egzotycznymi składnikami jak krewetki czy avocado, wciąż z sentymentem wracamy do kuchni naszych mam i babć. Chociaż buraki, kapusta, kluski i pączki są nam dobrze znane, lubimy je nie mniej niż nowe smaki. Nasze gotowanie to harmonijne połączenie wpływów rodzinnej tradycji i podróży, które odzwierciedlają nasze kulinarne doświadczenia. Książka oferuje zarówno skomplikowane przepisy dla wprawnych kucharzy, jak i proste dania, które każdy jest w stanie przygotować.

W książce znajdziesz wypowiedzi znanych osób, takich jak pisarze: Jacek Dehnel, Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk i Krystyna Kofta, artyści: Mirosław Bałka, Katarzyna Kozyra i Joanna Rajkowska, oraz politycy: Barbara Labuda, Janusz Palikot i Magdalena Środa. W sumie swoje kulinarne inspiracje przedstawiło ponad sto osób, w tym muzycy, aktorzy, kuratorzy, krytycy i dziennikarze.

Struktura książki jest podzielona zgodnie z cyklami pór roku, co podkreśla nasze życie zgodne z rytmem natury. Dołączono również indeks nazwisk z krótkimi informacjami o autorach i spis potraw, a Anda Rottenberg wprowadza czytelników w ten kulinarno-artystyczny świat, oferując swoje komentarze. Znajdziesz tu głównie przepisy wegetariańskie, z kilkoma wyjątkami dla ryb i owoców morza. Elegancka oprawa publikacji dopełniają 30 kolorowych ilustracji, których autorką jest Alicja Biała.

To wyjątkowa książka, która pobudza kreatywność kulinarną, idealna nie tylko dla entuzjastów gotowania, ale dla każdego, kto ceni dobrą lekturę.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 320
Rok wydania: 2021
Rozmiar: 1 × 2 mm
ID: 9788365614407
Autorzy:

Inne książki: Anda Rottenberg

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info