Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Odżywianie dla zdrowia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
To pierwsze tak obszerne kompendium dostępne na polskim rynku, które łączy tradycyjne wschodnie podejście do leczenia z nowoczesną zachodnią dietetyką. Książka rozciąga się na ponad 700 stron, oferując czytelnikom ogromną dawkę wiedzy na temat zdrowego odżywiania i jego wpływu na zdrowie.
Według dr Grażyny Frunze, specjalisty chorób wewnętrznych i medycyny chińskiej, to lektura, która w inteligentny sposób prezentuje skuteczne metody dbania o zdrowie, użyteczne zarówno dla lekarzy, jak i pacjentów. Autor daje proste sposoby na złagodzenie objawów różnych chorób, które mogą w niektórych przypadkach prowadzić do uzdrowienia, nawet przy przewlekłych schorzeniach. Dr Urszula Pytasz, dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP, podkreśla wartość zawartych w książce informacji, które mogą pomóc osobom z zaburzeniami odżywiania, takim jak niedowaga lub otyłość, w zmianie niezdrowych nawyków.
Leczenie poprzez jedzenie to kluczowy element medycyny starożytnych kultur, zaniedbywany we współczesnych dietach, które często nie uwzględniają energetyki organów. Wiedza zawarta w książce "Odżywianie dla zdrowia" jest niezwykle istotna dla zrozumienia, jak odżywianie wpływa na zdrowie. Dr Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra z doświadczeniem w homeopatii i medycynie orientalnej, poleca ją jako podręcznik zarówno dla studentów medycyny, lekarzy, jak i każdego, kto chce z pełną świadomością dbać o swoje zdrowie.
W książce znajdziemy: jasne wskazówki dotyczące wyboru i stosowania podstawowych produktów spożywczych, sposoby łagodnego przejścia z diety mięsnej na dietę opartą na nierafinowanych zbożach i warzywach, a także podstawy tradycyjnej medycyny chińskiej. Autor omawia diagnozowanie powszechnych zaburzeń oraz rozpoznawanie typu konstytucjonalnego organizmu. Ponadto, zawiera opisy wielu produktów spożywczych oraz ponad 300 przepisów na zdrowotne dania. Znajdziemy tu również informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia kobiet, redukcji wagi, postów leczniczych oraz dietetycznych metod leczenia chorób takich jak zapalenie stawów czy uzależnienia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
To pierwsze tak obszerne kompendium dostępne na polskim rynku, które łączy tradycyjne wschodnie podejście do leczenia z nowoczesną zachodnią dietetyką. Książka rozciąga się na ponad 700 stron, oferując czytelnikom ogromną dawkę wiedzy na temat zdrowego odżywiania i jego wpływu na zdrowie.
Według dr Grażyny Frunze, specjalisty chorób wewnętrznych i medycyny chińskiej, to lektura, która w inteligentny sposób prezentuje skuteczne metody dbania o zdrowie, użyteczne zarówno dla lekarzy, jak i pacjentów. Autor daje proste sposoby na złagodzenie objawów różnych chorób, które mogą w niektórych przypadkach prowadzić do uzdrowienia, nawet przy przewlekłych schorzeniach. Dr Urszula Pytasz, dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP, podkreśla wartość zawartych w książce informacji, które mogą pomóc osobom z zaburzeniami odżywiania, takim jak niedowaga lub otyłość, w zmianie niezdrowych nawyków.
Leczenie poprzez jedzenie to kluczowy element medycyny starożytnych kultur, zaniedbywany we współczesnych dietach, które często nie uwzględniają energetyki organów. Wiedza zawarta w książce "Odżywianie dla zdrowia" jest niezwykle istotna dla zrozumienia, jak odżywianie wpływa na zdrowie. Dr Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra z doświadczeniem w homeopatii i medycynie orientalnej, poleca ją jako podręcznik zarówno dla studentów medycyny, lekarzy, jak i każdego, kto chce z pełną świadomością dbać o swoje zdrowie.
W książce znajdziemy: jasne wskazówki dotyczące wyboru i stosowania podstawowych produktów spożywczych, sposoby łagodnego przejścia z diety mięsnej na dietę opartą na nierafinowanych zbożach i warzywach, a także podstawy tradycyjnej medycyny chińskiej. Autor omawia diagnozowanie powszechnych zaburzeń oraz rozpoznawanie typu konstytucjonalnego organizmu. Ponadto, zawiera opisy wielu produktów spożywczych oraz ponad 300 przepisów na zdrowotne dania. Znajdziemy tu również informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia kobiet, redukcji wagi, postów leczniczych oraz dietetycznych metod leczenia chorób takich jak zapalenie stawów czy uzależnienia.
