Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kropla oliwy. Moje sycylijskie wakacje
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Simonetta Agnello Hornby postanowiła uchwycić i zachować dla potomnych nie tylko przepisy kulinarne, które jej babcia Maria wpisała do starego zeszytu, ale również opisać samą istotę tamtych czasów. W miarę jak zbliżała się do tego zadania, zdała sobie sprawę, że jej książka musi stać się również opowieścią o atmosferze minionych dni i wspomnieniami, które wywołują smaki z przeszłości. Książka przerodziła się w sentymentalną podróż do świata dawnej Sycylii, miejsca wakacji, które odeszły w zapomnienie. Autorka, z perspektywy dziecka, oddaje szczegóły sekretów służących i nieoczekiwanych przygód młodych arystokratek, wraz z opisami ciężkiej pracy mieszkańców wsi. Wywołuje w swojej narracji żywe obrazy członków rodziny i przyjaciół, przedstawiając ich charaktery oraz przygody, a wszystko to w otoczeniu niezapomnianych smaków i aromatów dawnych potraw.
Jak zauważa Ewa Wachowicz, "Książka pachnie nie tylko słońcem Sycylii, ale także kusi niesamowitymi smakami, odkrywając tajemnice południowej kuchni. To opowieść o rodzinnych sagi, przeplatana przekazywanymi od pokoleń przepisami. Magia kulinarna w najczystszej formie!" Andrea Camilleri dodaje, że Simonetta Agnello w sposób sensualny i barwny kreśli życie codzienne w sycylijskiej posiadłości, jej opowieść czaruje językiem, humorem i rzadszym dziś spokojnym rytmem narracji. "La Republica" opisuje tę książkę jako podróż do czasów, które zdają się wyjęte z wielkiej literatury rosyjskiej lub brytyjskiej, gdzie pojawiają się postacie jak pokojówki i kamerdynerzy.
Publikacja ukazała się nakładem wydawnictwa Czarne w 2014 roku, obejmuje 208 stron i została wydana w miękkiej oprawie. Jest to nie tylko zbiór przepisów, ale również fascynująca opowieść o świecie, który już zniknął, pozostawiając jednak po sobie bogate dziedzictwo kulinarne oraz nostalgiczne wspomnienia. ISBN książki to 9788375367812.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Simonetta Agnello Hornby postanowiła uchwycić i zachować dla potomnych nie tylko przepisy kulinarne, które jej babcia Maria wpisała do starego zeszytu, ale również opisać samą istotę tamtych czasów. W miarę jak zbliżała się do tego zadania, zdała sobie sprawę, że jej książka musi stać się również opowieścią o atmosferze minionych dni i wspomnieniami, które wywołują smaki z przeszłości. Książka przerodziła się w sentymentalną podróż do świata dawnej Sycylii, miejsca wakacji, które odeszły w zapomnienie. Autorka, z perspektywy dziecka, oddaje szczegóły sekretów służących i nieoczekiwanych przygód młodych arystokratek, wraz z opisami ciężkiej pracy mieszkańców wsi. Wywołuje w swojej narracji żywe obrazy członków rodziny i przyjaciół, przedstawiając ich charaktery oraz przygody, a wszystko to w otoczeniu niezapomnianych smaków i aromatów dawnych potraw.
Jak zauważa Ewa Wachowicz, "Książka pachnie nie tylko słońcem Sycylii, ale także kusi niesamowitymi smakami, odkrywając tajemnice południowej kuchni. To opowieść o rodzinnych sagi, przeplatana przekazywanymi od pokoleń przepisami. Magia kulinarna w najczystszej formie!" Andrea Camilleri dodaje, że Simonetta Agnello w sposób sensualny i barwny kreśli życie codzienne w sycylijskiej posiadłości, jej opowieść czaruje językiem, humorem i rzadszym dziś spokojnym rytmem narracji. "La Republica" opisuje tę książkę jako podróż do czasów, które zdają się wyjęte z wielkiej literatury rosyjskiej lub brytyjskiej, gdzie pojawiają się postacie jak pokojówki i kamerdynerzy.
Publikacja ukazała się nakładem wydawnictwa Czarne w 2014 roku, obejmuje 208 stron i została wydana w miękkiej oprawie. Jest to nie tylko zbiór przepisów, ale również fascynująca opowieść o świecie, który już zniknął, pozostawiając jednak po sobie bogate dziedzictwo kulinarne oraz nostalgiczne wspomnienia. ISBN książki to 9788375367812.
