Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jak współcześnie (TY)jemy?
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka ta podejmuje temat otyłości jako globalnego wyzwania dzisiejszego świata, oferując wgląd w mechanizmy zmiany zachowań żywieniowych. Autorka na podstawie własnych badań analizuje, które czynniki psychologiczne pomagają, a które przeszkadzają w samoregulacji diety, z uwzględnieniem zarówno pacjentów bariatrycznych, jak i osób dążących do zmiany stylu żywienia. W ten sposób dostarcza praktycznych wskazówek, jak skutecznie i trwale redukować masę ciała.
Treść książki obejmuje takie aspekty jak definicja i rozpowszechnienie otyłości oraz jej skutki zdrowotne, psychospołeczne i ekonomiczne. Analizowane są przyczyny rozwoju otyłości, w tym nieprawidłowe nawyki żywieniowe, takie jak jedzenie emocjonalne, nawykowe czy restrykcyjne. Omówione są także różne metody leczenia, od zachowawczych po chirurgiczne, wraz z kwalifikacją do operacji bariatrycznych oraz rolą psychologa w procesie leczenia.
Książka szczegółowo przedstawia rolę psychologicznych konstrukcji w regulacji zdrowotnych zachowań, takich jak autonomia motywacji, mechanizmy kontroli działania oraz poczucie własnej skuteczności. Nie pomija także trudności w zmianie zachowań wynikających z układu nagrody i czynników środowiskowych. Zawiera ona również empiryczne badania nad regulacją zachowań żywieniowych wśród pacjentów bariatrycznych oraz osób intencjonalnie zmieniających swoje nawyki, przedstawiając metodologię, przebieg badań i ich wyniki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka ta podejmuje temat otyłości jako globalnego wyzwania dzisiejszego świata, oferując wgląd w mechanizmy zmiany zachowań żywieniowych. Autorka na podstawie własnych badań analizuje, które czynniki psychologiczne pomagają, a które przeszkadzają w samoregulacji diety, z uwzględnieniem zarówno pacjentów bariatrycznych, jak i osób dążących do zmiany stylu żywienia. W ten sposób dostarcza praktycznych wskazówek, jak skutecznie i trwale redukować masę ciała.
Treść książki obejmuje takie aspekty jak definicja i rozpowszechnienie otyłości oraz jej skutki zdrowotne, psychospołeczne i ekonomiczne. Analizowane są przyczyny rozwoju otyłości, w tym nieprawidłowe nawyki żywieniowe, takie jak jedzenie emocjonalne, nawykowe czy restrykcyjne. Omówione są także różne metody leczenia, od zachowawczych po chirurgiczne, wraz z kwalifikacją do operacji bariatrycznych oraz rolą psychologa w procesie leczenia.
Książka szczegółowo przedstawia rolę psychologicznych konstrukcji w regulacji zdrowotnych zachowań, takich jak autonomia motywacji, mechanizmy kontroli działania oraz poczucie własnej skuteczności. Nie pomija także trudności w zmianie zachowań wynikających z układu nagrody i czynników środowiskowych. Zawiera ona również empiryczne badania nad regulacją zachowań żywieniowych wśród pacjentów bariatrycznych oraz osób intencjonalnie zmieniających swoje nawyki, przedstawiając metodologię, przebieg badań i ich wyniki.
