Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Domowy wyrób alkoholi
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Domowa produkcja alkoholu w Polsce ma długą i bogatą historię. Nasz kraj od wieków jest znany z miodów pitnych, nalewek ziołowych, doskonałej jakości wódki, a także znakomitego piwa. Każdy, kto choć raz spróbował ręcznie wykonanych trunków, z pewnością zgodzi się, że biją one na głowę te, które można nabyć w sklepach.
Jednakże w Polsce przepisy dotyczące domowego wyrobu alkoholu są dość restrykcyjne, co często wiąże się z rygorystycznymi sankcjami. Na szczęście, tworzenie nalewek z wykorzystaniem legalnie nabytych spirytusów czy wódek jest wciąż dozwolone. Można mieć nadzieję, że w przyszłości regulacje te ulegną zmianie, zwłaszcza gdy porównamy to do sytuacji na Bałkanach, gdzie na każdym kroku można skosztować lokalnych specjałów, takich jak bułgarska rakija czy grecka souma.
Ta książka odkryje przed Tobą wszelkie sekrety domowej produkcji alkoholi. Jeśli więc pasjonujesz się pysznymi nalewkami ziołowymi i owocowymi, bądź interesują Cię likiery i miody pitne, ta publikacja jest dla Ciebie. Przewodnik w przystępny sposób wprowadzi Cię w tajniki tworzenia własnych trunków w zaciszu domowym, od podstawowych technik po zaawansowane procesy. Dowiedz się, jak skompletować niezbędne wyposażenie oraz składniki i co dalej z nimi zrobić.
Książka ta oferuje bogaty zbiór praktycznych informacji na temat produkcji własnego wina i piwa. W ostatnich latach w Polsce ten rodzaj hobby zyskuje coraz większą popularność. Rosnące zainteresowanie prowadzi do powstawania licznych małych winnic i browarów rzemieślniczych. Coraz więcej osób decyduje się na własnoręczne eksperymentowanie z nowymi smakami i recepturami, co przynosi nie tylko nowe doznania smakowe, ale także ogromną satysfakcję.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Domowa produkcja alkoholu w Polsce ma długą i bogatą historię. Nasz kraj od wieków jest znany z miodów pitnych, nalewek ziołowych, doskonałej jakości wódki, a także znakomitego piwa. Każdy, kto choć raz spróbował ręcznie wykonanych trunków, z pewnością zgodzi się, że biją one na głowę te, które można nabyć w sklepach.
Jednakże w Polsce przepisy dotyczące domowego wyrobu alkoholu są dość restrykcyjne, co często wiąże się z rygorystycznymi sankcjami. Na szczęście, tworzenie nalewek z wykorzystaniem legalnie nabytych spirytusów czy wódek jest wciąż dozwolone. Można mieć nadzieję, że w przyszłości regulacje te ulegną zmianie, zwłaszcza gdy porównamy to do sytuacji na Bałkanach, gdzie na każdym kroku można skosztować lokalnych specjałów, takich jak bułgarska rakija czy grecka souma.
Ta książka odkryje przed Tobą wszelkie sekrety domowej produkcji alkoholi. Jeśli więc pasjonujesz się pysznymi nalewkami ziołowymi i owocowymi, bądź interesują Cię likiery i miody pitne, ta publikacja jest dla Ciebie. Przewodnik w przystępny sposób wprowadzi Cię w tajniki tworzenia własnych trunków w zaciszu domowym, od podstawowych technik po zaawansowane procesy. Dowiedz się, jak skompletować niezbędne wyposażenie oraz składniki i co dalej z nimi zrobić.
Książka ta oferuje bogaty zbiór praktycznych informacji na temat produkcji własnego wina i piwa. W ostatnich latach w Polsce ten rodzaj hobby zyskuje coraz większą popularność. Rosnące zainteresowanie prowadzi do powstawania licznych małych winnic i browarów rzemieślniczych. Coraz więcej osób decyduje się na własnoręczne eksperymentowanie z nowymi smakami i recepturami, co przynosi nie tylko nowe doznania smakowe, ale także ogromną satysfakcję.
