Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nasze ciało potrzebuje zaledwie niewielkiej ilości cukru — odpowiednik dwóch łyżeczek we krwi — aby prawidłowo funkcjonować. Tę niewielką potrzebę można łatwo spełnić poprzez spożywanie węglowodanów złożonych, obecnych nie tylko w owocach, ale także w innych produktach spożywczych. Problemem, który nie powinien być ignorowany, jest wpływ rafinowanego cukru na zdrowie. Zaburza on metabolizm, wpływa negatywnie na procesy trawienne i szkodzi mózgowi, przyczyniając się do wielu schorzeń takich jak próchnica, otyłość, cukrzyca, a także zapalenie stawów czy nowotwory. Chociaż słodycz jest jedną z przyjemności życia, ważne, aby nie wiązała się z negatywnymi konsekwencjami zdrowotnymi. Kluczowe jest zrozumienie, które rodzaje cukru są korzystne, unikanie szkodliwych sztucznych słodzików i wybieranie naturalnych źródeł słodyczy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nasze ciało potrzebuje zaledwie niewielkiej ilości cukru — odpowiednik dwóch łyżeczek we krwi — aby prawidłowo funkcjonować. Tę niewielką potrzebę można łatwo spełnić poprzez spożywanie węglowodanów złożonych, obecnych nie tylko w owocach, ale także w innych produktach spożywczych. Problemem, który nie powinien być ignorowany, jest wpływ rafinowanego cukru na zdrowie. Zaburza on metabolizm, wpływa negatywnie na procesy trawienne i szkodzi mózgowi, przyczyniając się do wielu schorzeń takich jak próchnica, otyłość, cukrzyca, a także zapalenie stawów czy nowotwory. Chociaż słodycz jest jedną z przyjemności życia, ważne, aby nie wiązała się z negatywnymi konsekwencjami zdrowotnymi. Kluczowe jest zrozumienie, które rodzaje cukru są korzystne, unikanie szkodliwych sztucznych słodzików i wybieranie naturalnych źródeł słodyczy.
