Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka oferuje wszechstronną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu człowieka współczesnego, badając zarówno jej pozytywny, jak i negatywny wpływ. Kładzie nacisk na fundamentalną rolę żywności jako źródła odżywienia, ale także zgłębia kwestię antropogenizacji jedzenia. W dzisiejszych czasach człowiek ingeruje we wszystkie fazy produkcji żywności - od pracy na polu rolnika po gotowy produkt na stole konsumenta.
W rezultacie, w żywności mogą pojawiać się zarówno obce, jak i naturalnie występujące substancje nieodżywcze, związane z procesem produkcji i dystrybucji. Mogą to być związki wynikające z emisji przemysłowych, środki transportu, obróbki termicznej, a także dodatki celowo wprowadzone i alergeny pokarmowe. Dlatego też zagadnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, omawiane w tej książce, zyskało szczególne znaczenie, zarówno w kontekście krajowym, jak i międzynarodowym.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka oferuje wszechstronną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu człowieka współczesnego, badając zarówno jej pozytywny, jak i negatywny wpływ. Kładzie nacisk na fundamentalną rolę żywności jako źródła odżywienia, ale także zgłębia kwestię antropogenizacji jedzenia. W dzisiejszych czasach człowiek ingeruje we wszystkie fazy produkcji żywności - od pracy na polu rolnika po gotowy produkt na stole konsumenta.
W rezultacie, w żywności mogą pojawiać się zarówno obce, jak i naturalnie występujące substancje nieodżywcze, związane z procesem produkcji i dystrybucji. Mogą to być związki wynikające z emisji przemysłowych, środki transportu, obróbki termicznej, a także dodatki celowo wprowadzone i alergeny pokarmowe. Dlatego też zagadnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, omawiane w tej książce, zyskało szczególne znaczenie, zarówno w kontekście krajowym, jak i międzynarodowym.
