Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
366 obiadów. Praktyczna książka kucharska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nawet jeżeli jesteście doświadczonymi kucharzami, a tradycyjna kuchnia nie jest wam obca, to z tą książką odkryjecie zupełnie nowe kulinarne doświadczenia! Nie są to jedynie puste słowa. Ta książka, która obecnie znajduje się w waszych rękach, była niegdyś stałym elementem każdego szanowanego domu w przedwojennej Polsce. Autorka, Maria Gruszecka, była niczym dobry duch goszczący w kuchniach, a jej nazwisko kojarzyło się z pieczołowitą opieką kulinarną. W przedmowie do "366 obiadów" Gruszecka zaznaczała, że jej celem było odpowiadanie na rzeczywiste potrzeby gospodarstw domowych. Misja, którą podjęła, była zarówno szlachetna, jak i narodowa: nauczyć Polaków smakowitego i zdrowego gotowania bez wsparcia służby, przy jednoczesnym przekazaniu tradycyjnych, rodzinnych receptur. Była jedną z pierwszych autorek w Polsce, która zauważyła znaczenie przestrzegania zasad dotyczących przygotowywania i przechowywania żywności oraz zrównoważonego odżywiania dla funkcjonowania organizmu. "366 obiadów" to zbiór przepisów na różnorodne potrawy, w tym zupy, dania z drobiu, wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, ryb i raków. Wielbiciele pierogów, galaret, naleśników i sałatek również znajdą tu coś dla siebie. Pomimo że w czasach Gruszeckiej wegetarianizm był postrzegany jako ekstrawagancja, ona uwzględniła w swoim menu także dania z ryżu i warzyw. Nie zabrakło też przepisów na słodkości i napoje, od kompotów po nalewki.
Obecna edycja książki jest opracowana na podstawie wydania z 1930 roku.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nawet jeżeli jesteście doświadczonymi kucharzami, a tradycyjna kuchnia nie jest wam obca, to z tą książką odkryjecie zupełnie nowe kulinarne doświadczenia! Nie są to jedynie puste słowa. Ta książka, która obecnie znajduje się w waszych rękach, była niegdyś stałym elementem każdego szanowanego domu w przedwojennej Polsce. Autorka, Maria Gruszecka, była niczym dobry duch goszczący w kuchniach, a jej nazwisko kojarzyło się z pieczołowitą opieką kulinarną. W przedmowie do "366 obiadów" Gruszecka zaznaczała, że jej celem było odpowiadanie na rzeczywiste potrzeby gospodarstw domowych. Misja, którą podjęła, była zarówno szlachetna, jak i narodowa: nauczyć Polaków smakowitego i zdrowego gotowania bez wsparcia służby, przy jednoczesnym przekazaniu tradycyjnych, rodzinnych receptur. Była jedną z pierwszych autorek w Polsce, która zauważyła znaczenie przestrzegania zasad dotyczących przygotowywania i przechowywania żywności oraz zrównoważonego odżywiania dla funkcjonowania organizmu. "366 obiadów" to zbiór przepisów na różnorodne potrawy, w tym zupy, dania z drobiu, wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, ryb i raków. Wielbiciele pierogów, galaret, naleśników i sałatek również znajdą tu coś dla siebie. Pomimo że w czasach Gruszeckiej wegetarianizm był postrzegany jako ekstrawagancja, ona uwzględniła w swoim menu także dania z ryżu i warzyw. Nie zabrakło też przepisów na słodkości i napoje, od kompotów po nalewki.
Obecna edycja książki jest opracowana na podstawie wydania z 1930 roku.
