Książka - Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB

Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

"Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII - Organizacja produkcji gastronomicznej" to podręcznik skierowany do uczniów technikum, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach kwalifikacji TG.16, uczniowie zgłębiają tematykę organizacji żywienia i usług gastronomicznych oraz produkcji gastronomicznej.

Podczas nauki, uczniowie poznają i stosują zasady planowania produkcji potraw i napojów. Uczą się nie tylko jak zaplanować procesy produkcyjne, ale również jak je skutecznie kontrolować, aby osiągnąć wysoką jakość końcowego produktu. Ocenianie jakości potraw i napojów jest kluczowym elementem programu, podobnie jak umiejętność rozróżniania różnych typów kart menu.

Podręcznik zawiera również instrukcje dotyczące opracowywania kart menu, w których uwzględnione są informacje o wartości odżywczej potraw. Uczniowie uczą się obliczać zapotrzebowanie na surowce oraz półprodukty, co jest niezbędne w precyzyjnym planowaniu produkcji. Umiejętność kalkulacji cen potraw i napojów oraz opracowywanie receptur gastronomicznych to kolejne ważne aspekty edukacyjne. Ponadto, w procesie edukacji wykorzystuje się specjalistyczne programy komputerowe do planowania i rozliczania produkcji, co przygotowuje uczniów do pracy w nowoczesnych warunkach rynkowych.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

"Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII - Organizacja produkcji gastronomicznej" to podręcznik skierowany do uczniów technikum, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach kwalifikacji TG.16, uczniowie zgłębiają tematykę organizacji żywienia i usług gastronomicznych oraz produkcji gastronomicznej.

Podczas nauki, uczniowie poznają i stosują zasady planowania produkcji potraw i napojów. Uczą się nie tylko jak zaplanować procesy produkcyjne, ale również jak je skutecznie kontrolować, aby osiągnąć wysoką jakość końcowego produktu. Ocenianie jakości potraw i napojów jest kluczowym elementem programu, podobnie jak umiejętność rozróżniania różnych typów kart menu.

Podręcznik zawiera również instrukcje dotyczące opracowywania kart menu, w których uwzględnione są informacje o wartości odżywczej potraw. Uczniowie uczą się obliczać zapotrzebowanie na surowce oraz półprodukty, co jest niezbędne w precyzyjnym planowaniu produkcji. Umiejętność kalkulacji cen potraw i napojów oraz opracowywanie receptur gastronomicznych to kolejne ważne aspekty edukacyjne. Ponadto, w procesie edukacji wykorzystuje się specjalistyczne programy komputerowe do planowania i rozliczania produkcji, co przygotowuje uczniów do pracy w nowoczesnych warunkach rynkowych.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 252
Rok wydania: 2017
Rozmiar: 165 × 235 mm
ID: 9788389184788

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info