Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII - Organizacja produkcji gastronomicznej" to podręcznik skierowany do uczniów technikum, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach kwalifikacji TG.16, uczniowie zgłębiają tematykę organizacji żywienia i usług gastronomicznych oraz produkcji gastronomicznej.
Podczas nauki, uczniowie poznają i stosują zasady planowania produkcji potraw i napojów. Uczą się nie tylko jak zaplanować procesy produkcyjne, ale również jak je skutecznie kontrolować, aby osiągnąć wysoką jakość końcowego produktu. Ocenianie jakości potraw i napojów jest kluczowym elementem programu, podobnie jak umiejętność rozróżniania różnych typów kart menu.
Podręcznik zawiera również instrukcje dotyczące opracowywania kart menu, w których uwzględnione są informacje o wartości odżywczej potraw. Uczniowie uczą się obliczać zapotrzebowanie na surowce oraz półprodukty, co jest niezbędne w precyzyjnym planowaniu produkcji. Umiejętność kalkulacji cen potraw i napojów oraz opracowywanie receptur gastronomicznych to kolejne ważne aspekty edukacyjne. Ponadto, w procesie edukacji wykorzystuje się specjalistyczne programy komputerowe do planowania i rozliczania produkcji, co przygotowuje uczniów do pracy w nowoczesnych warunkach rynkowych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII - Organizacja produkcji gastronomicznej" to podręcznik skierowany do uczniów technikum, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach kwalifikacji TG.16, uczniowie zgłębiają tematykę organizacji żywienia i usług gastronomicznych oraz produkcji gastronomicznej.
Podczas nauki, uczniowie poznają i stosują zasady planowania produkcji potraw i napojów. Uczą się nie tylko jak zaplanować procesy produkcyjne, ale również jak je skutecznie kontrolować, aby osiągnąć wysoką jakość końcowego produktu. Ocenianie jakości potraw i napojów jest kluczowym elementem programu, podobnie jak umiejętność rozróżniania różnych typów kart menu.
Podręcznik zawiera również instrukcje dotyczące opracowywania kart menu, w których uwzględnione są informacje o wartości odżywczej potraw. Uczniowie uczą się obliczać zapotrzebowanie na surowce oraz półprodukty, co jest niezbędne w precyzyjnym planowaniu produkcji. Umiejętność kalkulacji cen potraw i napojów oraz opracowywanie receptur gastronomicznych to kolejne ważne aspekty edukacyjne. Ponadto, w procesie edukacji wykorzystuje się specjalistyczne programy komputerowe do planowania i rozliczania produkcji, co przygotowuje uczniów do pracy w nowoczesnych warunkach rynkowych.
