Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.






Nowa
Książka nowa.





Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.





Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.





Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zdrowy brud. Jak unikanie sterylnie czystych warzyw i owoców może poprawić odporność twojego dziecka
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jakie konsekwencje mogą wyniknąć, gdy neurolog dziecięcy podejmuje wyzwanie zrozumienia wpływu diety na rozwój dziecka i jego problemy zdrowotne, takie jak astma? Nie spodziewaj się niczego mniej niż prawdziwego bałaganu! Dr Maya Shetreat-Klein, nurkując głęboko w temat, napotyka nie tylko szokujące odkrycia o pozbawionej wartości odżywczej żywności, ale też codziennie wyrywa z ziemi nieumyte marchewki, rzodkiewki, sałatę i natkę pietruszki.
Odkrywając, że współczesne metody produkcji żywności negatywnie oddziałują na mikrobom dzieci, wpływając na ich odporność i działanie mózgu, dr Shetreat-Klein stosuje własną strategię dla poprawy zdrowia swojego syna – świeże, nieprzetworzone produkty prosto z ogródka. Widząc, jak objawy astmy ustępują, postanawia podzielić się zdobytymi doświadczeniami i wiedzą o wartości świeżych, "brudnych" owoców i warzyw z innymi rodzicami.
Książka "Zdrowy brud" to nie tylko fascynująca relacja z walki o zdrowie własnego dziecka i poszukiwania prawdy o jedzeniu, ale również praktyczny przewodnik dla każdego, kto chce dbać o zdrowie swojej rodziny. Autorka serwuje mnóstwo cennych porad dotyczących przechowywania leczniczej żywności, obejmujących wszystko – od warzyw po czekoladę, oraz wskazówki na temat racjonalnego interpretowania etykiet. Ta publikacja to inspiracja dla rodzin pragnących przewartościować swoje podejście do zdrowego stylu życia.
Czytelnik znajdzie tu nie tylko praktyczne wskazówki dotyczące magazynowania leczniczej żywności i rozsądnego czytania etykiet, ale także klarowne wyjaśnienia dotyczące potencjalnych zagrożeń płynących z nadmiernego używania ibuprofenu, fluoru, paracetamolu, czy zbyt częstej dezynfekcji rąk. Książka oferuje również analizę najgroźniejszych współczesnych alergenów oraz ciekawe wnioski na temat mięsa, ryb, jajek, ziaren i mleka.
Zaprasza do powrotu do natury – wyjścia na zewnątrz, dotknięcia ziemi, ubrudzenia rąk i wprowadzenia do organizmu dobrych mikrobów, które mogą przyczynić się do jego uzdrowienia. To książka, która może na zawsze zmienić sposób, w jaki myślisz o odżywianiu całej swojej rodziny.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jakie konsekwencje mogą wyniknąć, gdy neurolog dziecięcy podejmuje wyzwanie zrozumienia wpływu diety na rozwój dziecka i jego problemy zdrowotne, takie jak astma? Nie spodziewaj się niczego mniej niż prawdziwego bałaganu! Dr Maya Shetreat-Klein, nurkując głęboko w temat, napotyka nie tylko szokujące odkrycia o pozbawionej wartości odżywczej żywności, ale też codziennie wyrywa z ziemi nieumyte marchewki, rzodkiewki, sałatę i natkę pietruszki.
Odkrywając, że współczesne metody produkcji żywności negatywnie oddziałują na mikrobom dzieci, wpływając na ich odporność i działanie mózgu, dr Shetreat-Klein stosuje własną strategię dla poprawy zdrowia swojego syna – świeże, nieprzetworzone produkty prosto z ogródka. Widząc, jak objawy astmy ustępują, postanawia podzielić się zdobytymi doświadczeniami i wiedzą o wartości świeżych, "brudnych" owoców i warzyw z innymi rodzicami.
Książka "Zdrowy brud" to nie tylko fascynująca relacja z walki o zdrowie własnego dziecka i poszukiwania prawdy o jedzeniu, ale również praktyczny przewodnik dla każdego, kto chce dbać o zdrowie swojej rodziny. Autorka serwuje mnóstwo cennych porad dotyczących przechowywania leczniczej żywności, obejmujących wszystko – od warzyw po czekoladę, oraz wskazówki na temat racjonalnego interpretowania etykiet. Ta publikacja to inspiracja dla rodzin pragnących przewartościować swoje podejście do zdrowego stylu życia.
Czytelnik znajdzie tu nie tylko praktyczne wskazówki dotyczące magazynowania leczniczej żywności i rozsądnego czytania etykiet, ale także klarowne wyjaśnienia dotyczące potencjalnych zagrożeń płynących z nadmiernego używania ibuprofenu, fluoru, paracetamolu, czy zbyt częstej dezynfekcji rąk. Książka oferuje również analizę najgroźniejszych współczesnych alergenów oraz ciekawe wnioski na temat mięsa, ryb, jajek, ziaren i mleka.
Zaprasza do powrotu do natury – wyjścia na zewnątrz, dotknięcia ziemi, ubrudzenia rąk i wprowadzenia do organizmu dobrych mikrobów, które mogą przyczynić się do jego uzdrowienia. To książka, która może na zawsze zmienić sposób, w jaki myślisz o odżywianiu całej swojej rodziny.