Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Winorośl. Biologia-odmiany-uprawa.
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Najświeższe wydawnictwo autorstwa prof. Jerzego Liska z Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach stanowi cenne źródło wiedzy na temat uprawy winorośli w Polsce. Książka skupia się na dostarczeniu informacji o odmianach winorośli, które najlepiej nadają się do polskiego klimatu, a także omawia proces zakładania plantacji. W publikacji przedstawiono kluczowe zabiegi pielęgnacyjne wykonywane w winnicy, uwzględniając nawożenie i ochronę przed szkodnikami oraz ich wpływ na środowisko. Czytelnik znajdzie tu także podstawowe wiadomości z zakresu biologii winorośli, rynku wina i winogron, a także aspekty prawne, ekonomiczne i ekologiczne związane z uprawą i przetwórstwem winorośli. Dzięki temu opracowaniu, autor pragnie ukazać, jak wszechstronna wiedza z różnych obszarów jest niezbędna do efektywnej i nowoczesnej uprawy roślin.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Najświeższe wydawnictwo autorstwa prof. Jerzego Liska z Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach stanowi cenne źródło wiedzy na temat uprawy winorośli w Polsce. Książka skupia się na dostarczeniu informacji o odmianach winorośli, które najlepiej nadają się do polskiego klimatu, a także omawia proces zakładania plantacji. W publikacji przedstawiono kluczowe zabiegi pielęgnacyjne wykonywane w winnicy, uwzględniając nawożenie i ochronę przed szkodnikami oraz ich wpływ na środowisko. Czytelnik znajdzie tu także podstawowe wiadomości z zakresu biologii winorośli, rynku wina i winogron, a także aspekty prawne, ekonomiczne i ekologiczne związane z uprawą i przetwórstwem winorośli. Dzięki temu opracowaniu, autor pragnie ukazać, jak wszechstronna wiedza z różnych obszarów jest niezbędna do efektywnej i nowoczesnej uprawy roślin.
