Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wedlowie. Czekoladowe imperium
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Carl Wedel, przybywszy z Berlina do Warszawy, w 1851 roku rozpoczął działalność swojej pierwszej cukierni przy ulicy Miodowej. Sukces tej małej cukierni był początkiem imponującej transformacji dzięki Emilowi i Janowi Wedlom, którzy, kontynuując rodzinne tradycje, przeobrazili ją w znaną fabrykę, której wyroby stały się symbolem wyrafinowanego smaku dla wielu Polaków. W miarę jak rodzina stawała się coraz bardziej związana z Warszawą, aktywnie angażowała się w lokalne życie, przyczyniając się zarówno sercem, jak i wsparciem finansowym do istotnych polskich projektów.
Rodzina Wedlów była otwarta na nowoczesne technologie i śmiałe formy promocji, przewidując dynamikę zmieniających się czasów. Byli świadkami i uczestnikami burzliwych zmian społecznych, gdy coraz więcej kobiet szukało swojego miejsca zawodowego, a robotnicy organizowali strajki, walcząc o lepsze warunki życia. Ich działalność trwała, mimo że ciężkie czasy wojny postawiły przed nimi zupełnie nowe wyzwania.
Łukasz Garbal zabiera czytelników w podróż przez epokowe pracownie cukiernicze XIX wieku, odkrywając sekrety dawnych manufaktur czekolady, gabinety warszawskich przemysłowców oraz fabryczne hale, jednocześnie opowiadając fascynującą i wielowymiarową historię, tkwiącą w słodko-cierpkiej tradycji tej rodziny.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Carl Wedel, przybywszy z Berlina do Warszawy, w 1851 roku rozpoczął działalność swojej pierwszej cukierni przy ulicy Miodowej. Sukces tej małej cukierni był początkiem imponującej transformacji dzięki Emilowi i Janowi Wedlom, którzy, kontynuując rodzinne tradycje, przeobrazili ją w znaną fabrykę, której wyroby stały się symbolem wyrafinowanego smaku dla wielu Polaków. W miarę jak rodzina stawała się coraz bardziej związana z Warszawą, aktywnie angażowała się w lokalne życie, przyczyniając się zarówno sercem, jak i wsparciem finansowym do istotnych polskich projektów.
Rodzina Wedlów była otwarta na nowoczesne technologie i śmiałe formy promocji, przewidując dynamikę zmieniających się czasów. Byli świadkami i uczestnikami burzliwych zmian społecznych, gdy coraz więcej kobiet szukało swojego miejsca zawodowego, a robotnicy organizowali strajki, walcząc o lepsze warunki życia. Ich działalność trwała, mimo że ciężkie czasy wojny postawiły przed nimi zupełnie nowe wyzwania.
Łukasz Garbal zabiera czytelników w podróż przez epokowe pracownie cukiernicze XIX wieku, odkrywając sekrety dawnych manufaktur czekolady, gabinety warszawskich przemysłowców oraz fabryczne hale, jednocześnie opowiadając fascynującą i wielowymiarową historię, tkwiącą w słodko-cierpkiej tradycji tej rodziny.
