Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Słodziutki. Biografia cukru
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nasze komórki funkcjonują niezmiennie od milionów lat, nie zdając sobie sprawy, że żywność jest łatwo dostępna. Kontynuują swoje zadanie oszczędzania energii i gromadzenia zapasów. W obecnych czasach jednak nie brakuje nam energii, lecz mierzymy się z jej nadmiarem z powodu ciągłego spożywania cukru.
Czy czarne zęby królowej Elżbiety I miały coś wspólnego z jej dietą? Jaka była prawdziwa motywacja Polaków walczących na Haiti — niepodległość czy cukier? Jak radzono sobie w Polsce bez cukru podczas okupacji i w czasach PRL-u, gdy był na kartki? Który kraj jest dzisiaj największym producentem cukru na świecie? A co stanowi większe zagrożenie dla zdrowia: cukier czy tłuszcz?
Książka "Słodziutki" to fascynująca opowieść o substancji, która z impetem wdarła się do naszej diety i zdobywa coraz większą przestrzeń w naszym codziennym życiu. Znajdziemy w niej liczne historie dotyczące wojen, niewolnictwa, wielkich odkryć geograficznych, rewolucji, piratów, ogromnych fortun i kryzysów, w których cukier odgrywał kluczową rolę. Autorzy przywołują wiele niespodziewanych, często przerażających faktów medycznych, przypadków niemalże przestępczych działań koncernów spożywczych oraz dowodów na manipulacje badaniami naukowymi przez wpływowych lobbystów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nasze komórki funkcjonują niezmiennie od milionów lat, nie zdając sobie sprawy, że żywność jest łatwo dostępna. Kontynuują swoje zadanie oszczędzania energii i gromadzenia zapasów. W obecnych czasach jednak nie brakuje nam energii, lecz mierzymy się z jej nadmiarem z powodu ciągłego spożywania cukru.
Czy czarne zęby królowej Elżbiety I miały coś wspólnego z jej dietą? Jaka była prawdziwa motywacja Polaków walczących na Haiti — niepodległość czy cukier? Jak radzono sobie w Polsce bez cukru podczas okupacji i w czasach PRL-u, gdy był na kartki? Który kraj jest dzisiaj największym producentem cukru na świecie? A co stanowi większe zagrożenie dla zdrowia: cukier czy tłuszcz?
Książka "Słodziutki" to fascynująca opowieść o substancji, która z impetem wdarła się do naszej diety i zdobywa coraz większą przestrzeń w naszym codziennym życiu. Znajdziemy w niej liczne historie dotyczące wojen, niewolnictwa, wielkich odkryć geograficznych, rewolucji, piratów, ogromnych fortun i kryzysów, w których cukier odgrywał kluczową rolę. Autorzy przywołują wiele niespodziewanych, często przerażających faktów medycznych, przypadków niemalże przestępczych działań koncernów spożywczych oraz dowodów na manipulacje badaniami naukowymi przez wpływowych lobbystów.
