Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Siostra Maria. Kuchenne Inspiracje. Dania bez glutenu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Poradnik oferuje bogaty wybór przepisów na zdrowe i proste do przygotowania posiłki, obejmujące takie dania jak pieczywo, placki, naleśniki, kluski, pizze, makarony oraz ciasta i ciasteczka. Gluten, będący mieszanką białek obecnych w ziarnach pszenicy, żyta i jęczmienia, nadaje surowym wyrobom mącznym elastyczność i ciągliwość, co czyni ciasto łatwym do kształtowania. Jednak dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu, spożycie tego białka jest zakazane. Dlatego też książka ta jest dedykowana zwłaszcza tym osobom, oferując przepisy bezglutenowe jako alternatywę dla tradycyjnych dań. Rezultatem są wypieki oraz makarony, naleśniki i kluski, które niewiele ustępują tym klasycznym, a niekiedy nawet je przewyższają smakiem.
Książka ta jest również wartościową pozycją dla tych, którzy nie muszą eliminować glutenu ze swojej diety, ale pragną wzbogacić swoje codzienne posiłki. Przepisy takie jak kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej, naleśnikowe tortille z sałatką krabową czy krem z cukinii są doskonałym urozmaiceniem jadłospisu.
„Kuchenne Inspiracje Siostry Marii” to seria poradników kulinarnych, w których każdy tom zawiera około 50 prostych i zdrowych receptur. Przepisy Siostry Marii nie wymagają szczególnych uzdolnień kulinarnych, są przystępne dla każdego i można je z łatwością przygotować w domowym zaciszu, korzystając z ogólnodostępnych składników. Dodatkowe wskazówki, wzbogacone pięknymi fotografiami, sprawiają, że każda potrawa z tej publikacji z pewnością się uda.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Poradnik oferuje bogaty wybór przepisów na zdrowe i proste do przygotowania posiłki, obejmujące takie dania jak pieczywo, placki, naleśniki, kluski, pizze, makarony oraz ciasta i ciasteczka. Gluten, będący mieszanką białek obecnych w ziarnach pszenicy, żyta i jęczmienia, nadaje surowym wyrobom mącznym elastyczność i ciągliwość, co czyni ciasto łatwym do kształtowania. Jednak dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu, spożycie tego białka jest zakazane. Dlatego też książka ta jest dedykowana zwłaszcza tym osobom, oferując przepisy bezglutenowe jako alternatywę dla tradycyjnych dań. Rezultatem są wypieki oraz makarony, naleśniki i kluski, które niewiele ustępują tym klasycznym, a niekiedy nawet je przewyższają smakiem.
Książka ta jest również wartościową pozycją dla tych, którzy nie muszą eliminować glutenu ze swojej diety, ale pragną wzbogacić swoje codzienne posiłki. Przepisy takie jak kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej, naleśnikowe tortille z sałatką krabową czy krem z cukinii są doskonałym urozmaiceniem jadłospisu.
„Kuchenne Inspiracje Siostry Marii” to seria poradników kulinarnych, w których każdy tom zawiera około 50 prostych i zdrowych receptur. Przepisy Siostry Marii nie wymagają szczególnych uzdolnień kulinarnych, są przystępne dla każdego i można je z łatwością przygotować w domowym zaciszu, korzystając z ogólnodostępnych składników. Dodatkowe wskazówki, wzbogacone pięknymi fotografiami, sprawiają, że każda potrawa z tej publikacji z pewnością się uda.
