Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ramen, zaraz obok sushi, to jedno z najbardziej rozpoznawalnych na całym świecie dań pochodzących z Japonii. Jego popularność niezmiennie rośnie, a swoją wyjątkowością potrafi oczarować smakoszy na wszystkich kontynentach. Ramen to coś więcej niż posiłek; to doświadczenie zmysłowe, które od zapyziałych barów w Tokio po nowoczesne restauracje w Los Angeles, zachwyca bogactwem smaków.
Każda degustacja rozpoczyna się od gorącej miski wypełnionej bulionem, którego przygotowanie często zajmuje nawet 48 godzin. Wyjątkowo wyrazisty smak zawdzięcza on suszonym grzybom, algom, miso i płatkom rybnym, a powierzchnia rosołu połyskuje delikatnymi kroplami tłuszczu, co dodaje mu wspaniałej gładkości. W zanurzeniu pływają cienkie nitki sprężystego makaronu, towarzyszące im marynowane w sosie sojowym jajka oraz inne smakowite dodatki, które zachęcają do sięgnięcia po kolejny kęs.
Książka "Na Ramen" przedstawia dziesiątki przepisów, w tym także takie, gdzie kluczową rolę odgrywa świeżo przygotowany bulion oraz domowy makaron. Oprócz przepisów na ramen znajdziesz w niej także instrukcje, jak przyrządzić inne japońskie specjały, takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki czy tempura. Każdy z tych przepisów to zaproszenie do odkrycia niezwykłego świata smaków, które Japonia ma do zaoferowania.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ramen, zaraz obok sushi, to jedno z najbardziej rozpoznawalnych na całym świecie dań pochodzących z Japonii. Jego popularność niezmiennie rośnie, a swoją wyjątkowością potrafi oczarować smakoszy na wszystkich kontynentach. Ramen to coś więcej niż posiłek; to doświadczenie zmysłowe, które od zapyziałych barów w Tokio po nowoczesne restauracje w Los Angeles, zachwyca bogactwem smaków.
Każda degustacja rozpoczyna się od gorącej miski wypełnionej bulionem, którego przygotowanie często zajmuje nawet 48 godzin. Wyjątkowo wyrazisty smak zawdzięcza on suszonym grzybom, algom, miso i płatkom rybnym, a powierzchnia rosołu połyskuje delikatnymi kroplami tłuszczu, co dodaje mu wspaniałej gładkości. W zanurzeniu pływają cienkie nitki sprężystego makaronu, towarzyszące im marynowane w sosie sojowym jajka oraz inne smakowite dodatki, które zachęcają do sięgnięcia po kolejny kęs.
Książka "Na Ramen" przedstawia dziesiątki przepisów, w tym także takie, gdzie kluczową rolę odgrywa świeżo przygotowany bulion oraz domowy makaron. Oprócz przepisów na ramen znajdziesz w niej także instrukcje, jak przyrządzić inne japońskie specjały, takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki czy tempura. Każdy z tych przepisów to zaproszenie do odkrycia niezwykłego świata smaków, które Japonia ma do zaoferowania.
