Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Podręcznik, ceniony za swoją popularność, został zaktualizowany zgodnie z podstawą programową z 2019 roku. Skupia się na czwartej części kwalifikacji HGT.12 dotyczącej organizacji produkcji gastronomicznej. W książce poruszane są tematy związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zarządzaniem zaopatrzeniem w zakładzie gastronomicznym, oraz zastosowaniem programów komputerowych do planowania żywienia.
Podręcznik zawiera również opis podstawowych metod obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, a także zarządzanie zwrotami poprodukcyjnymi. Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego jest szczegółowo omówiona, a duży nacisk położono na kontrolę produkcji potraw i napojów. W podręczniku przedstawiono systemy GHP, GMP i HACCP oraz zasady opracowywania receptur i kart menu, a także ekologiczne metody zarządzania gastronomią. Zawarto w nim także dokładne metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.
Ilustracje w postaci kolorowych schematów i wyróżnionych przykładów ułatwiają zrozumienie kluczowych zagadnień. Każdy rozdział kończy się pytaniami i zadaniami, które pozwalają na ocenę przyswojonej wiedzy. Nauka trudniejszych tematów jest wspierana przez filmy instruktażowe dostępne poprzez kody QR, a przejrzysty układ graficzny sprawia, że nauka staje się przyjemniejsza.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Podręcznik, ceniony za swoją popularność, został zaktualizowany zgodnie z podstawą programową z 2019 roku. Skupia się na czwartej części kwalifikacji HGT.12 dotyczącej organizacji produkcji gastronomicznej. W książce poruszane są tematy związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zarządzaniem zaopatrzeniem w zakładzie gastronomicznym, oraz zastosowaniem programów komputerowych do planowania żywienia.
Podręcznik zawiera również opis podstawowych metod obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, a także zarządzanie zwrotami poprodukcyjnymi. Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego jest szczegółowo omówiona, a duży nacisk położono na kontrolę produkcji potraw i napojów. W podręczniku przedstawiono systemy GHP, GMP i HACCP oraz zasady opracowywania receptur i kart menu, a także ekologiczne metody zarządzania gastronomią. Zawarto w nim także dokładne metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.
Ilustracje w postaci kolorowych schematów i wyróżnionych przykładów ułatwiają zrozumienie kluczowych zagadnień. Każdy rozdział kończy się pytaniami i zadaniami, które pozwalają na ocenę przyswojonej wiedzy. Nauka trudniejszych tematów jest wspierana przez filmy instruktażowe dostępne poprzez kody QR, a przejrzysty układ graficzny sprawia, że nauka staje się przyjemniejsza.
