Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nie jedz tego!
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Szkodliwe dodatki do żywności czytaj etykiety
Wydaje ci się, że się zdrowo odżywiasz. Kupujesz margarynę z fitosterolami zamiast masła. Wybierasz jogurty z dobrymi bakteriami i probiotykami, żywność typu bio i eco, a jak cukierki to tylko z witaminami. Czy wiesz jednak, że te zdrowe zdawałoby się produkty zawierają szkodliwe dodatki? Przyczyniają się do stanów zapalnych organizmu, cukrzycy typu 2, problemów ze skórą, miażdżycy, chorób jelit, nadpobudliwości u dzieci i alergii. Zwiększają też ryzyko nowotworów bo uszkadzając komórki organizmu. Kluczem do zdrowia jest nie tylko zdrowe odżywianie, ale przede wszystkim świadome czytanie etykiety. A ta książka zdecydowanie ułatwi ci manewrowanie między sklepowymi pólkami i wybór najzdrowszej dla twojej diety, opcji.
Fitosterole i probiotyki to szkodliwe dodatki?
Autor, dziennikarz i autor wielu bestsellerów w tym książki Chemia w pożywieniu, ujawnia, że pro-zdrowotne dodatki do żywności niekoniecznie są zdrowe. Okazuje się bowiem, że fitosterole dodawane do margaryny i masła na bazie olejów roślinnych zamiast zapobiegać, przyczyniają się do powstawania miażdżycy i chorób serca. Natomiast nadmiar bakterii wprowadzany do organizmu w produktach probiotycznych zamiast wspomóc florę bakteryjną i mikrobiom, ma wręcz odwrotne niekorzystne dla zdrowia skutki.
Czy sztuczne witaminy w diecie nie wspomagają zdrowia
Autor ujawnia, jak firmy lobbują i stwarzają potrzebę w ludziach, tylko po to, by zarobić pieniądze. Tak właśnie stało się z rynkiem witamin i suplementów. Firmy stworzyły potrzebę, czyli rynek i wmówiły ludziom potrzebę zażywania sztucznych chemicznie wytworzonych witamin. Ich nadmiar w diecie może niestety powodować choroby, w tym nowotwory i stany zapalne. Witaminy dodawane są również do różnych produktów, co powoduje, że powoli tracisz kontrolę nad tym ile dostarczasz ich swojemu organizmowi.
Czy produkty bio są zdrowe?
W kolejnych rozdziałach Autor wyjawia niewygodną dla wielu konsorcjów, w tym Nestle, Danone czy Coca Cola, prawdę. Ponieważ okazuje się, że jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu mogą być przyczyną otyłości, stanów zapalnych, upośledzać psychicznie oraz prowadzić do problemów z płodnością lub nawet do bezpłodności. A to dopiero garstka z szokujących faktów, które znajdziesz w tej publikacji. Zastosuj porady Autora i zacznij unikać szkodliwych dodatków do żywności, które mogą skrócić życie zarówno Twoje, jak i Twoich bliskich.
Wyeliminuj szkodliwe składniki i przestań się truć!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Szkodliwe dodatki do żywności czytaj etykiety
Wydaje ci się, że się zdrowo odżywiasz. Kupujesz margarynę z fitosterolami zamiast masła. Wybierasz jogurty z dobrymi bakteriami i probiotykami, żywność typu bio i eco, a jak cukierki to tylko z witaminami. Czy wiesz jednak, że te zdrowe zdawałoby się produkty zawierają szkodliwe dodatki? Przyczyniają się do stanów zapalnych organizmu, cukrzycy typu 2, problemów ze skórą, miażdżycy, chorób jelit, nadpobudliwości u dzieci i alergii. Zwiększają też ryzyko nowotworów bo uszkadzając komórki organizmu. Kluczem do zdrowia jest nie tylko zdrowe odżywianie, ale przede wszystkim świadome czytanie etykiety. A ta książka zdecydowanie ułatwi ci manewrowanie między sklepowymi pólkami i wybór najzdrowszej dla twojej diety, opcji.
Fitosterole i probiotyki to szkodliwe dodatki?
Autor, dziennikarz i autor wielu bestsellerów w tym książki Chemia w pożywieniu, ujawnia, że pro-zdrowotne dodatki do żywności niekoniecznie są zdrowe. Okazuje się bowiem, że fitosterole dodawane do margaryny i masła na bazie olejów roślinnych zamiast zapobiegać, przyczyniają się do powstawania miażdżycy i chorób serca. Natomiast nadmiar bakterii wprowadzany do organizmu w produktach probiotycznych zamiast wspomóc florę bakteryjną i mikrobiom, ma wręcz odwrotne niekorzystne dla zdrowia skutki.
Czy sztuczne witaminy w diecie nie wspomagają zdrowia
Autor ujawnia, jak firmy lobbują i stwarzają potrzebę w ludziach, tylko po to, by zarobić pieniądze. Tak właśnie stało się z rynkiem witamin i suplementów. Firmy stworzyły potrzebę, czyli rynek i wmówiły ludziom potrzebę zażywania sztucznych chemicznie wytworzonych witamin. Ich nadmiar w diecie może niestety powodować choroby, w tym nowotwory i stany zapalne. Witaminy dodawane są również do różnych produktów, co powoduje, że powoli tracisz kontrolę nad tym ile dostarczasz ich swojemu organizmowi.
Czy produkty bio są zdrowe?
W kolejnych rozdziałach Autor wyjawia niewygodną dla wielu konsorcjów, w tym Nestle, Danone czy Coca Cola, prawdę. Ponieważ okazuje się, że jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu mogą być przyczyną otyłości, stanów zapalnych, upośledzać psychicznie oraz prowadzić do problemów z płodnością lub nawet do bezpłodności. A to dopiero garstka z szokujących faktów, które znajdziesz w tej publikacji. Zastosuj porady Autora i zacznij unikać szkodliwych dodatków do żywności, które mogą skrócić życie zarówno Twoje, jak i Twoich bliskich.
Wyeliminuj szkodliwe składniki i przestań się truć!