Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Menu świata
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kto nigdy nie spróbował jedzenia z innej kuchni, ten niewiele wie o świecie. Przemierzając różnorodne miejsca - od małych osad, przez wioski i miasta, aż po wielkie metropolie - miałem szansę i zarazem wyzwanie zetknąć się z unikalnymi potrawami. Często wiązało się to z łamaniem zakorzenionych w europejskiej kulturze norm żywieniowych, co każe ludziom bezrefleksyjnie oceniać, co jest smaczne, a co odrzucające, nawet nie próbując zgłębić tradycji kulinarnej odwiedzanych społeczności.
Ta książka ma na celu przedstawienie bogactwa smaków świata, pokazując, że mieszkańcy każdego zakątka Ziemi, od odległych plemion amazońskich po bliskich nam Słowian żyjących na Syberii, mają coś niezwykłego do zaoferowania. Jacek Pałkiewicz, renomowany polski reporter i odkrywca, członek brytyjskiego Królewskiego Towarzystwa Geograficznego, rozpoczął swoją przygodę jako oficer na statkach pod panamską banderą, a następnie zdobywał doświadczenie jako inspektor w kopalniach diamentów w Sierra Leone i złota w Ghanie. Jest absolwentem Szkoły Dziennikarskiej w Mediolanie, po której rozpoczął pracę jako dziennikarz, w tym długoletnią współpracę z magazynem „Sette” będącym częścią „Corriere della Sera”. Autor licznych książek i filmów dokumentalnych, Pałkiewicz publikuje także reportaże w wielu europejskich czasopismach, a w Polsce związany jest z „Newsweek Polska”, „Rzeczpospolitą” i „Uważam Rze”.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kto nigdy nie spróbował jedzenia z innej kuchni, ten niewiele wie o świecie. Przemierzając różnorodne miejsca - od małych osad, przez wioski i miasta, aż po wielkie metropolie - miałem szansę i zarazem wyzwanie zetknąć się z unikalnymi potrawami. Często wiązało się to z łamaniem zakorzenionych w europejskiej kulturze norm żywieniowych, co każe ludziom bezrefleksyjnie oceniać, co jest smaczne, a co odrzucające, nawet nie próbując zgłębić tradycji kulinarnej odwiedzanych społeczności.
Ta książka ma na celu przedstawienie bogactwa smaków świata, pokazując, że mieszkańcy każdego zakątka Ziemi, od odległych plemion amazońskich po bliskich nam Słowian żyjących na Syberii, mają coś niezwykłego do zaoferowania. Jacek Pałkiewicz, renomowany polski reporter i odkrywca, członek brytyjskiego Królewskiego Towarzystwa Geograficznego, rozpoczął swoją przygodę jako oficer na statkach pod panamską banderą, a następnie zdobywał doświadczenie jako inspektor w kopalniach diamentów w Sierra Leone i złota w Ghanie. Jest absolwentem Szkoły Dziennikarskiej w Mediolanie, po której rozpoczął pracę jako dziennikarz, w tym długoletnią współpracę z magazynem „Sette” będącym częścią „Corriere della Sera”. Autor licznych książek i filmów dokumentalnych, Pałkiewicz publikuje także reportaże w wielu europejskich czasopismach, a w Polsce związany jest z „Newsweek Polska”, „Rzeczpospolitą” i „Uważam Rze”.
