Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuroniowie przy stole
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka autorstwa Jakuba Kuronia, syna Macieja Kuronia, to fascynująca kompilacja anegdot oraz opowiadań dotyczących jego rodziny i kulinarnych inspiracji, które przez lata ukształtowały tradycję Kuroniów. Autor zabiera czytelników w podróż po rodzinnym dziedzictwie kulinarnym, które z pokolenia na pokolenie kształtowało zarówno Kuroniów, jak i Liszkiewiczów. Dzięki temu sam Kuron zaobserwował, jak ta tradycja odnajduje swoje odzwierciedlenie w jego pracy jako kucharza.
Każdy rozdział wzbogacony jest o dwanaście przepisów kulinarnych — sześć z nich jest bezpośrednio związanych z bohaterami opisywanego rozdziału, natomiast pozostałe sześć to alternatywne wersje tych dań, opracowane przez Jakuba Kuronia. Potrawy stanowią odzwierciedlenie osobowości i charakterów przedstawionych postaci, co dodaje książce niepowtarzalnego uroku i wyjątkowości. Dzięki temu, lektura ta wykracza poza ramy tradycyjnej książki kucharskiej, oferując zarówno kulinarne inspiracje, jak i fascynujący wgląd w zakulisowe życie rodziny.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka autorstwa Jakuba Kuronia, syna Macieja Kuronia, to fascynująca kompilacja anegdot oraz opowiadań dotyczących jego rodziny i kulinarnych inspiracji, które przez lata ukształtowały tradycję Kuroniów. Autor zabiera czytelników w podróż po rodzinnym dziedzictwie kulinarnym, które z pokolenia na pokolenie kształtowało zarówno Kuroniów, jak i Liszkiewiczów. Dzięki temu sam Kuron zaobserwował, jak ta tradycja odnajduje swoje odzwierciedlenie w jego pracy jako kucharza.
Każdy rozdział wzbogacony jest o dwanaście przepisów kulinarnych — sześć z nich jest bezpośrednio związanych z bohaterami opisywanego rozdziału, natomiast pozostałe sześć to alternatywne wersje tych dań, opracowane przez Jakuba Kuronia. Potrawy stanowią odzwierciedlenie osobowości i charakterów przedstawionych postaci, co dodaje książce niepowtarzalnego uroku i wyjątkowości. Dzięki temu, lektura ta wykracza poza ramy tradycyjnej książki kucharskiej, oferując zarówno kulinarne inspiracje, jak i fascynujący wgląd w zakulisowe życie rodziny.
