Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia naszych babek
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Pozwól się zaprosić do kuchni pełnej nostalgii, gdzie przepisy ożywają z duszą! Historia nie składa się jedynie z wielkich wydarzeń, ale przede wszystkim z codziennych chwil. To są te proste czynności, zwykli ludzie oraz przedmioty, które ich otaczały. Spróbujmy wspólnie wejść w tę opowieść, zasiadając przy stole udekorowanym starodawną porcelaną, obfitym w smakowite, tradycyjne potrawy. Skosztujmy przepisów, które zabiorą nas w podróż do kuchni naszych babć i przypomną ciepłe, rodzinne chwile. Na nowo odkryjmy smaki, które przez wieki były częścią naszej narodowej tradycji.
Ta książka to prawdziwa gratka dla miłośników retro klimatu i tych, którzy tęsknią za minionymi czasami. Zawiera polskie przepisy datowane od połowy XIX wieku do połowy XX wieku, odtworzone z dbałością o oryginalne składniki i, gdzie to możliwe, dokładne proporcje. Autorka przedstawia nowoczesne instrukcje przygotowania oraz aktualne miary i wagi, które czasem przeliczane były z dawnych jednostek jak funty, łuty czy kwarterki. Starannie dobrane przepisy, które wykorzystują sezonowe, lokalne i łatwo dostępne składniki, tworzą niepowtarzalny kulinarny zbiór.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Pozwól się zaprosić do kuchni pełnej nostalgii, gdzie przepisy ożywają z duszą! Historia nie składa się jedynie z wielkich wydarzeń, ale przede wszystkim z codziennych chwil. To są te proste czynności, zwykli ludzie oraz przedmioty, które ich otaczały. Spróbujmy wspólnie wejść w tę opowieść, zasiadając przy stole udekorowanym starodawną porcelaną, obfitym w smakowite, tradycyjne potrawy. Skosztujmy przepisów, które zabiorą nas w podróż do kuchni naszych babć i przypomną ciepłe, rodzinne chwile. Na nowo odkryjmy smaki, które przez wieki były częścią naszej narodowej tradycji.
Ta książka to prawdziwa gratka dla miłośników retro klimatu i tych, którzy tęsknią za minionymi czasami. Zawiera polskie przepisy datowane od połowy XIX wieku do połowy XX wieku, odtworzone z dbałością o oryginalne składniki i, gdzie to możliwe, dokładne proporcje. Autorka przedstawia nowoczesne instrukcje przygotowania oraz aktualne miary i wagi, które czasem przeliczane były z dawnych jednostek jak funty, łuty czy kwarterki. Starannie dobrane przepisy, które wykorzystują sezonowe, lokalne i łatwo dostępne składniki, tworzą niepowtarzalny kulinarny zbiór.
