Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia królów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czym jest prawdziwa uczta w stylu królewskim? Czy zawsze musi wiązać się z przepychem, błyskotliwością i wykwintnymi daniami przygotowanymi z rzadkich i kosztownych składników? A może monarchowie i dostojnicy w skrytości gustowali w prostszych posiłkach, których jednak nie wypadało im spożywać publicznie ze względu na konwenanse?
Jeśli pasjonuje cię kuchnia minionych czasów, interesują cię kulinaria, które królowały na stołach potężnych władców, oraz wpływ, jaki kultura stołu miała na zwyczaje danej epoki, zapraszam cię do poznania historii od strony kuchni. Obiecuję, że to będzie fascynująca, pełna kolorów i doznań smakowych podróż!
Oprócz pasjonujących opisów zwyczajów kulinarnych możnych tego świata, książka zawiera niezwykle interesujące przepisy, które można z łatwością odtworzyć we współczesnej kuchni. Przepisy te przygotowane zostały w wersjach uwspółcześnionych oraz wegańskich. Naszym celem jest zainspirowanie do eksperymentowania i próbowania odtworzenia dań, które gościły na stołach królów, papieży a nawet prezydentów.
Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak mogły smakować średniowieczne polskie wypieki, renesansowe specjały z Włoch i Francji, bliskowschodnie słodkości, charakterystyczne potrawy szlachty sarmackiej, rosyjskie dania godne carskiej uczty czy kryzysowe menu prezydentów USA, teraz masz szansę przywrócić dawnym, nieco zapomnianym, przepisom nowe życie.
Zaskocz swoich gości królewskimi smakami z przeszłości!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czym jest prawdziwa uczta w stylu królewskim? Czy zawsze musi wiązać się z przepychem, błyskotliwością i wykwintnymi daniami przygotowanymi z rzadkich i kosztownych składników? A może monarchowie i dostojnicy w skrytości gustowali w prostszych posiłkach, których jednak nie wypadało im spożywać publicznie ze względu na konwenanse?
Jeśli pasjonuje cię kuchnia minionych czasów, interesują cię kulinaria, które królowały na stołach potężnych władców, oraz wpływ, jaki kultura stołu miała na zwyczaje danej epoki, zapraszam cię do poznania historii od strony kuchni. Obiecuję, że to będzie fascynująca, pełna kolorów i doznań smakowych podróż!
Oprócz pasjonujących opisów zwyczajów kulinarnych możnych tego świata, książka zawiera niezwykle interesujące przepisy, które można z łatwością odtworzyć we współczesnej kuchni. Przepisy te przygotowane zostały w wersjach uwspółcześnionych oraz wegańskich. Naszym celem jest zainspirowanie do eksperymentowania i próbowania odtworzenia dań, które gościły na stołach królów, papieży a nawet prezydentów.
Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak mogły smakować średniowieczne polskie wypieki, renesansowe specjały z Włoch i Francji, bliskowschodnie słodkości, charakterystyczne potrawy szlachty sarmackiej, rosyjskie dania godne carskiej uczty czy kryzysowe menu prezydentów USA, teraz masz szansę przywrócić dawnym, nieco zapomnianym, przepisom nowe życie.
Zaskocz swoich gości królewskimi smakami z przeszłości!
