Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dietoterapia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ta książka stanowi nowoczesne źródło wiedzy na temat podstaw żywienia człowieka, zwracając uwagę na odżywianie w kontekście różnych chorób i zastosowanie dietoprofilaktyki. W publikacji zebrano najnowszą wiedzę dotyczącą zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz roli kluczowych składników odżywczych, takich jak węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy i mikroelementy, zarówno pod kątem ogólnego zdrowia, jak i ich znaczenia w leczeniu chorób.
Autorzy omawiają szczegółowo zalecane obecnie metody dietoterapii przy schorzeniach takich jak otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby miażdżycowe, nadciśnienie, przewlekła choroba nerek, kamica moczowa, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, refluks żołądkowo-przełykowy, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i zapalenie trzustki.
Książka ta jest cennym kompendium praktycznej wiedzy z obszaru dietoterapii, skierowanym zarówno do profesjonalistów działających w dziedzinie dietetyki, studentów kierunków dietetyki i pielęgniarstwa, jak i osób zainteresowanych rozszerzeniem swojej wiedzy w tej tematyce.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ta książka stanowi nowoczesne źródło wiedzy na temat podstaw żywienia człowieka, zwracając uwagę na odżywianie w kontekście różnych chorób i zastosowanie dietoprofilaktyki. W publikacji zebrano najnowszą wiedzę dotyczącą zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz roli kluczowych składników odżywczych, takich jak węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy i mikroelementy, zarówno pod kątem ogólnego zdrowia, jak i ich znaczenia w leczeniu chorób.
Autorzy omawiają szczegółowo zalecane obecnie metody dietoterapii przy schorzeniach takich jak otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby miażdżycowe, nadciśnienie, przewlekła choroba nerek, kamica moczowa, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, refluks żołądkowo-przełykowy, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i zapalenie trzustki.
Książka ta jest cennym kompendium praktycznej wiedzy z obszaru dietoterapii, skierowanym zarówno do profesjonalistów działających w dziedzinie dietetyki, studentów kierunków dietetyki i pielęgniarstwa, jak i osób zainteresowanych rozszerzeniem swojej wiedzy w tej tematyce.
