Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Chemia materiałów opakowaniowych
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Deklaracja zgodności dla materiałów używanych do produkcji opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością jest jednym z najczęściej omawianych i budzących kontrowersje dokumentów w branży opakowaniowej. Jest to temat, który od dawna wywołuje ożywione dyskusje. Istnieje jednak potrzeba zwrócenia uwagi na inny, równie istotny aspekt, jakim jest przydatność technologiczna w przemyśle spożywczym. W kontekście przepisów unijnych zagadnienie to ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa i legalności użytkowania pojemników do żywności. Mimo to brak jest precyzyjnej definicji przydatności technologicznej w istniejących regulacjach i standardach jakościowych, choć temat ten poruszany jest w literaturze naukowej.
Przydatność technologiczna powinna być rozważana pod kątem różnych czynników, które na nią wpływają, takich jak skład chemiczny pojemników i materiałów w kontakcie z żywnością, klasyfikacja technologiczna używanych opakowań, chemiczne właściwości pakowanej żywności, a także procesy związane z produkcją i pakowaniem. Dodatkowo ważne jest, aby przeanalizować właściwe procedury przechowywania zarówno materiałów do produkcji opakowań, jak i gotowych produktów. Celem tej pracy jest zaprezentowanie kilku praktycznych przykładów ilustrujących związek między chemicznym składem materiałów a przewidywalnym zachowaniem opakowań w standardowych warunkach użytkowania.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Deklaracja zgodności dla materiałów używanych do produkcji opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością jest jednym z najczęściej omawianych i budzących kontrowersje dokumentów w branży opakowaniowej. Jest to temat, który od dawna wywołuje ożywione dyskusje. Istnieje jednak potrzeba zwrócenia uwagi na inny, równie istotny aspekt, jakim jest przydatność technologiczna w przemyśle spożywczym. W kontekście przepisów unijnych zagadnienie to ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa i legalności użytkowania pojemników do żywności. Mimo to brak jest precyzyjnej definicji przydatności technologicznej w istniejących regulacjach i standardach jakościowych, choć temat ten poruszany jest w literaturze naukowej.
Przydatność technologiczna powinna być rozważana pod kątem różnych czynników, które na nią wpływają, takich jak skład chemiczny pojemników i materiałów w kontakcie z żywnością, klasyfikacja technologiczna używanych opakowań, chemiczne właściwości pakowanej żywności, a także procesy związane z produkcją i pakowaniem. Dodatkowo ważne jest, aby przeanalizować właściwe procedury przechowywania zarówno materiałów do produkcji opakowań, jak i gotowych produktów. Celem tej pracy jest zaprezentowanie kilku praktycznych przykładów ilustrujących związek między chemicznym składem materiałów a przewidywalnym zachowaniem opakowań w standardowych warunkach użytkowania.
