Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wigilia i Boże Narodzenie, zwyczaje i przepisy kulinarne
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czy powinno być dwanaście czy trzynaście potraw? Która z zup znajdzie swoje miejsce na świątecznym stole: zupa grzybowa czy barszcz z uszkami? Czy podać kluski z makiem, a może kutię? Czym są śleżyczki? Warto włożyć sianko pod obrus? A co z dodatkowym nakryciem – czy naprawdę trzeba iść na przekór tradycji? Takie pytania mogą się wydawać zwykłymi dylematami podczas świątecznych przygotowań, ale kryją w sobie głębokie emocje i nawiązują do wielowiekowej tradycji oraz naszej tożsamości. Kiedy sięgamy po polską książkę kucharską pełną świątecznych przepisów, powinniśmy pamiętać, że nie chodzi tylko o przygotowanie posiłku. To są elementy, które w sposób nierozerwalny wiążą się z naszą kulturą.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czy powinno być dwanaście czy trzynaście potraw? Która z zup znajdzie swoje miejsce na świątecznym stole: zupa grzybowa czy barszcz z uszkami? Czy podać kluski z makiem, a może kutię? Czym są śleżyczki? Warto włożyć sianko pod obrus? A co z dodatkowym nakryciem – czy naprawdę trzeba iść na przekór tradycji? Takie pytania mogą się wydawać zwykłymi dylematami podczas świątecznych przygotowań, ale kryją w sobie głębokie emocje i nawiązują do wielowiekowej tradycji oraz naszej tożsamości. Kiedy sięgamy po polską książkę kucharską pełną świątecznych przepisów, powinniśmy pamiętać, że nie chodzi tylko o przygotowanie posiłku. To są elementy, które w sposób nierozerwalny wiążą się z naszą kulturą.
