Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
W Kuchni z Mamą i Tatą jak Nauczyć Dzieci Bezpieczeństwa, Dobrych Manier i Zdrowego Odżywiania
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Przestrzeń domowej kuchni to niezwykłe miejsce, gdzie dzieci od najmłodszych lat, począwszy od 2 aż do 12 roku życia, mają okazję na ciekawe spotkania ze światem kulinariów pod czułym okiem dorosłych. Gotowanie w towarzystwie dzieci to nie tylko sposób na wspólne spędzenie czasu i dobrą zabawę; to przede wszystkim wyraz świadomego rodzicielstwa, wspierającego rozwój dzieci zarówno w sferze emocjonalnej, jak i wychowawczej. Obecność rodziców w kuchennych przestrzeniach pozwala na lepsze poznanie swoich pociech oraz dostrzeżenie nieznanych wcześniej cech ich osobowości. Z kolei dzieci zdobywają podczas kulinarnych eksperymentów wiedzę i umiejętności, które skutkują kształtowaniem zdrowych nawyków żywieniowych i nauką zasad dobrego zachowania przy stole, a także bezpieczeństwa.
Niniejszy poradnik dla rodziców oferuje przemyślane rozwiązania, takie jak: opis narzędzi kuchennych dostosowanych dla małych rączek, propozycje budowania pozytywnej atmosfery w trakcie posiłków, czy zestaw starannie przygotowanych przepisów kulinarnych. Znajdziesz tu również omówienie błędów, jakich należy unikać, elementarz dobrych manier, zasady higieny i bezpieczeństwa obowiązujące w kuchni oraz praktyczne wskazówki, jak zapobiegać niebezpiecznym sytuacjom. Dodatkowo, poradnik zawiera informacje wspomagające rozwiązywanie konfliktów, które mogą pojawić się w rodzinnej kuchni.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Przestrzeń domowej kuchni to niezwykłe miejsce, gdzie dzieci od najmłodszych lat, począwszy od 2 aż do 12 roku życia, mają okazję na ciekawe spotkania ze światem kulinariów pod czułym okiem dorosłych. Gotowanie w towarzystwie dzieci to nie tylko sposób na wspólne spędzenie czasu i dobrą zabawę; to przede wszystkim wyraz świadomego rodzicielstwa, wspierającego rozwój dzieci zarówno w sferze emocjonalnej, jak i wychowawczej. Obecność rodziców w kuchennych przestrzeniach pozwala na lepsze poznanie swoich pociech oraz dostrzeżenie nieznanych wcześniej cech ich osobowości. Z kolei dzieci zdobywają podczas kulinarnych eksperymentów wiedzę i umiejętności, które skutkują kształtowaniem zdrowych nawyków żywieniowych i nauką zasad dobrego zachowania przy stole, a także bezpieczeństwa.
Niniejszy poradnik dla rodziców oferuje przemyślane rozwiązania, takie jak: opis narzędzi kuchennych dostosowanych dla małych rączek, propozycje budowania pozytywnej atmosfery w trakcie posiłków, czy zestaw starannie przygotowanych przepisów kulinarnych. Znajdziesz tu również omówienie błędów, jakich należy unikać, elementarz dobrych manier, zasady higieny i bezpieczeństwa obowiązujące w kuchni oraz praktyczne wskazówki, jak zapobiegać niebezpiecznym sytuacjom. Dodatkowo, poradnik zawiera informacje wspomagające rozwiązywanie konfliktów, które mogą pojawić się w rodzinnej kuchni.
