Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Składniki. Osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
George Zaidan, utalentowany i dowcipny naukowiec z tytułem w dziedzinie chemii zdobytym na renomowanej uczelni, rzuca światło na to, co nauka potrafi – a czego nie – powiedzieć o składnikach produktów codziennego użytku. W książce tej analizuje różnorodne substancje, które każdego dnia używamy, takie jak woda, czipsy, e-papierosy czy kremy do opalania. Przygląda się, jak reagują one z naszym organizmem i jakie mogą mieć na niego wpływ.
Zaidan w przystępny sposób rozkłada na czynniki pierwsze powszechne mity i naukowe fakty dotyczące naszych codziennych wyborów. Czy przetworzona żywność jest rzeczywiście tak szkodliwa, jak się powszechnie uważa? Czy kawa zasługuje na swoją reputację ulubionego napoju? Co dzieje się, gdy nieświadomie narażamy się na działanie substancji takich jak fentanyl na słońcu? A może maniok ma zaskakujące powiązania z radzieckimi szpiegami? Zaidan z humorem i klarownością odpowiada na te pytania, starając się przebić do sedna sprawy.
Autor nie tylko dzieli się fascynującymi anegdotami i wnikliwymi spostrzeżeniami, ale pokazuje również, że chemia to nie tylko nauka użyteczna, ale także fascynująca i dostępna dla każdego. Dzięki jego podejściu odkrywamy, jak poprzez zrozumienie zasad chemii możemy lepiej zrozumieć wpływ, jaki różne substancje mają na nasze życie i zdrowie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
George Zaidan, utalentowany i dowcipny naukowiec z tytułem w dziedzinie chemii zdobytym na renomowanej uczelni, rzuca światło na to, co nauka potrafi – a czego nie – powiedzieć o składnikach produktów codziennego użytku. W książce tej analizuje różnorodne substancje, które każdego dnia używamy, takie jak woda, czipsy, e-papierosy czy kremy do opalania. Przygląda się, jak reagują one z naszym organizmem i jakie mogą mieć na niego wpływ.
Zaidan w przystępny sposób rozkłada na czynniki pierwsze powszechne mity i naukowe fakty dotyczące naszych codziennych wyborów. Czy przetworzona żywność jest rzeczywiście tak szkodliwa, jak się powszechnie uważa? Czy kawa zasługuje na swoją reputację ulubionego napoju? Co dzieje się, gdy nieświadomie narażamy się na działanie substancji takich jak fentanyl na słońcu? A może maniok ma zaskakujące powiązania z radzieckimi szpiegami? Zaidan z humorem i klarownością odpowiada na te pytania, starając się przebić do sedna sprawy.
Autor nie tylko dzieli się fascynującymi anegdotami i wnikliwymi spostrzeżeniami, ale pokazuje również, że chemia to nie tylko nauka użyteczna, ale także fascynująca i dostępna dla każdego. Dzięki jego podejściu odkrywamy, jak poprzez zrozumienie zasad chemii możemy lepiej zrozumieć wpływ, jaki różne substancje mają na nasze życie i zdrowie.
