Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Rosja od kuchni. Jak zbudować imperium nożem, chochlą i widelcem
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ta książka odkrywa fascynujące historie związane z kuchnią i propagandą w Związku Radzieckim oraz jej wpływem na codzienne życie. Poznacie, dlaczego kucharz Stalina próbował nauczyć kucharza Gorbaczowa śpiewać do ciasta drożdżowego. Zgłębicie przyczyny, dla których Nina, będąc kucharką podczas wojny w Afganistanie, zmuszała się do pozytywnych myśli podczas gotowania. Dowiedziecie się, który ośrodek stołówkowy zdobył miano najlepszego po katastrofie w Czarnobylu i co sprawiło, że Breżniew miał awersję do kawioru.
W książce opisano historie kucharza i testera pożywienia Stalina, którego życie osobiste było pełne dramatów w fascynującej walce o przyszłość swojej rodziny. Odkryjecie przepisy takie jak pierwszy posiłek wysłany w kosmos oraz specjały, którymi delektował się ostatni car, Mikołaj, takie jak makaron z turkawkami. Ponadto książka porusza dramatyczne tematy, takie jak życie ludzi na Ukrainie podczas Wielkiego Głodu i trudności blokady Leningradu.
Kluczowym wątkiem jest rola, jaką jedzenie odgrywało w machinie propagandowej ZSRR. Każdy posiłek, serwowany od Kaliningradu po Władywostok, był politycznym aktem, podkreślającym różnice społeczne i propagandowe przesłanie. Rosja, z Władimirem Putinem na czele, kontynuuje tę tradycję propagandy kulinarnej, co książka eksploruje również przez pryzmat jego rodzinnych korzeni i jego dziadka, Spirydona Putina.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ta książka odkrywa fascynujące historie związane z kuchnią i propagandą w Związku Radzieckim oraz jej wpływem na codzienne życie. Poznacie, dlaczego kucharz Stalina próbował nauczyć kucharza Gorbaczowa śpiewać do ciasta drożdżowego. Zgłębicie przyczyny, dla których Nina, będąc kucharką podczas wojny w Afganistanie, zmuszała się do pozytywnych myśli podczas gotowania. Dowiedziecie się, który ośrodek stołówkowy zdobył miano najlepszego po katastrofie w Czarnobylu i co sprawiło, że Breżniew miał awersję do kawioru.
W książce opisano historie kucharza i testera pożywienia Stalina, którego życie osobiste było pełne dramatów w fascynującej walce o przyszłość swojej rodziny. Odkryjecie przepisy takie jak pierwszy posiłek wysłany w kosmos oraz specjały, którymi delektował się ostatni car, Mikołaj, takie jak makaron z turkawkami. Ponadto książka porusza dramatyczne tematy, takie jak życie ludzi na Ukrainie podczas Wielkiego Głodu i trudności blokady Leningradu.
Kluczowym wątkiem jest rola, jaką jedzenie odgrywało w machinie propagandowej ZSRR. Każdy posiłek, serwowany od Kaliningradu po Władywostok, był politycznym aktem, podkreślającym różnice społeczne i propagandowe przesłanie. Rosja, z Władimirem Putinem na czele, kontynuuje tę tradycję propagandy kulinarnej, co książka eksploruje również przez pryzmat jego rodzinnych korzeni i jego dziadka, Spirydona Putina.
