Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Przepiórki w płatkach róży
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Najbardziej rozpoznawalna na arenie międzynarodowej powieść z Meksyku, przetłumaczona na trzydzieści języków i sprzedana w liczbie przekraczającej trzy miliony egzemplarzy, przenosi nas w czasy rewolucji na początku XX wieku, prosto do serca meksykańskiej tradycji. To historia o miłości tak intensywnej jak smaki, które ją otaczają.
Tita, będąc najmłodszą w rodzinie, nie może poślubić swojego ukochanego Pedra z powodu rygorystycznych rodzinnych zasad. Jednak to w kuchni odnajduje przestrzeń, gdzie jej emocje mogą znaleźć wyraz. Kreując dania, w których emocje są tak silne, że mogą zmieniać losy ludzi, Tita przekazuje swoje uczucia w ich najczystszej formie.
Książka jest hołdem dla sztuki kulinarnej, gdzie każdy składnik i każdy przepis skrywa głębokie emocje. Laura Esquivel zręcznie łączy elementy realizmu z nutą magii i fantazji, tworząc świat, w którym jedzenie urasta do rangi metafory namiętności, a gotowanie staje się aktem głębokiej miłości. Powieść opowiada także o potędze tradycji, rodzinnych więzach oraz poszukiwaniu własnej drogi do szczęścia, nawet jeśli wymaga to złamania zasad.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Najbardziej rozpoznawalna na arenie międzynarodowej powieść z Meksyku, przetłumaczona na trzydzieści języków i sprzedana w liczbie przekraczającej trzy miliony egzemplarzy, przenosi nas w czasy rewolucji na początku XX wieku, prosto do serca meksykańskiej tradycji. To historia o miłości tak intensywnej jak smaki, które ją otaczają.
Tita, będąc najmłodszą w rodzinie, nie może poślubić swojego ukochanego Pedra z powodu rygorystycznych rodzinnych zasad. Jednak to w kuchni odnajduje przestrzeń, gdzie jej emocje mogą znaleźć wyraz. Kreując dania, w których emocje są tak silne, że mogą zmieniać losy ludzi, Tita przekazuje swoje uczucia w ich najczystszej formie.
Książka jest hołdem dla sztuki kulinarnej, gdzie każdy składnik i każdy przepis skrywa głębokie emocje. Laura Esquivel zręcznie łączy elementy realizmu z nutą magii i fantazji, tworząc świat, w którym jedzenie urasta do rangi metafory namiętności, a gotowanie staje się aktem głębokiej miłości. Powieść opowiada także o potędze tradycji, rodzinnych więzach oraz poszukiwaniu własnej drogi do szczęścia, nawet jeśli wymaga to złamania zasad.
