Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Nie daj się alergii. Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jakie są główne różnice między alergią a nietolerancją pokarmową? Czym dokładnie jest dieta eliminacyjna? Jak można minimalizować ryzyko wystąpienia alergii u dzieci? Co sprawia, że gluten, laktoza i mleko w proszku są obecne w tak wielu produktach spożywczych? Czy brak glutenu oznacza, że produkt jest zdrowy, a mleko i nabiał należy unikać jak cukru i soli? Na te pytania odpowiada dietetyczka Katarzyna Turek.
Książka demaskuje mity krążące wokół popularnych diet eliminacyjnych, dostarczając praktycznych wskazówek, jak sobie radzić, gdy konieczne staje się usunięcie pewnych składników z diety. Autorka kładzie nacisk na znaczenie substytucji składników odżywczych – każde wykluczenie powinno być zastąpione innym produktem, który dostarczy niezbędnych wartości odżywczych. Książka zawiera listy zamienników oraz 70 prostych przepisów, które wspierają praktyczne zastosowanie diety na co dzień. Dodatkowo, atrakcyjna szata graficzna i barwne fotografie potraw sprawiają, że lektura jest nie tylko pouczająca, ale i przyjemna dla oka.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jakie są główne różnice między alergią a nietolerancją pokarmową? Czym dokładnie jest dieta eliminacyjna? Jak można minimalizować ryzyko wystąpienia alergii u dzieci? Co sprawia, że gluten, laktoza i mleko w proszku są obecne w tak wielu produktach spożywczych? Czy brak glutenu oznacza, że produkt jest zdrowy, a mleko i nabiał należy unikać jak cukru i soli? Na te pytania odpowiada dietetyczka Katarzyna Turek.
Książka demaskuje mity krążące wokół popularnych diet eliminacyjnych, dostarczając praktycznych wskazówek, jak sobie radzić, gdy konieczne staje się usunięcie pewnych składników z diety. Autorka kładzie nacisk na znaczenie substytucji składników odżywczych – każde wykluczenie powinno być zastąpione innym produktem, który dostarczy niezbędnych wartości odżywczych. Książka zawiera listy zamienników oraz 70 prostych przepisów, które wspierają praktyczne zastosowanie diety na co dzień. Dodatkowo, atrakcyjna szata graficzna i barwne fotografie potraw sprawiają, że lektura jest nie tylko pouczająca, ale i przyjemna dla oka.
