Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Lato w kuchni Pięciu Przemian
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Lato to czas, kiedy świeże warzywa i owoce są dostępne w największej obfitości. Sezonowe przysmaki, dojrzewające w promieniach słońca, w połączeniu z warzywami strączkowymi, kiełkami, nasionami oraz orzechami, stanowią fundament zrównoważonej letniej diety w kontekście Pięciu Przemian. To najlepszy moment na tworzenie smakowitych, zdrowych posiłków idealnych na ciepłe dni. Przestrzeganie zasad Pięciu Przemian oraz odpowiednia kolejność dodawania składników umożliwia wydobycie energii z potraw, co w rezultacie wspiera twoje zdrowie, dążąc do harmonii i równowagi.
W letnim menu mogą pojawić się lekkie zupy, kremy warzywne lub chłodniki. Doskonałym wyborem będą również gotowane warzywa albo zapiekanki z kaszą. Sałatki z dodatkiem warzyw strączkowych, a na deser proponowane są szarlotki, gruszki w koglu-moglu czy maliny w sosie waniliowym, a także rozmaite przetwory, które pozwolą cieszyć się smakami lata w chłodniejsze miesiące. To tylko część z przeszło 100 przepisów opartych na składnikach sezonowych, wegetariańskich i bezglutenowych.
Lato, według Pięciu Przemian, to Przemiana Ognia, związana z energetycznym aspektem yang, żywiołową czerwienią i gorzkim smakiem. Na płaszczyźnie emocjonalnej lato przynosi radość, witalność, kreatywność i serdeczność, które można również wyrażać w kuchni. Anna Czelej od dwóch dekad praktykuje gotowanie zgodne z tym podejściem, tworząc nowe receptury i uwieczniając na zdjęciach swoje kulinarne dzieła. Jest autorką popularnych książek, w tym bestsellera "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Lato to czas, kiedy świeże warzywa i owoce są dostępne w największej obfitości. Sezonowe przysmaki, dojrzewające w promieniach słońca, w połączeniu z warzywami strączkowymi, kiełkami, nasionami oraz orzechami, stanowią fundament zrównoważonej letniej diety w kontekście Pięciu Przemian. To najlepszy moment na tworzenie smakowitych, zdrowych posiłków idealnych na ciepłe dni. Przestrzeganie zasad Pięciu Przemian oraz odpowiednia kolejność dodawania składników umożliwia wydobycie energii z potraw, co w rezultacie wspiera twoje zdrowie, dążąc do harmonii i równowagi.
W letnim menu mogą pojawić się lekkie zupy, kremy warzywne lub chłodniki. Doskonałym wyborem będą również gotowane warzywa albo zapiekanki z kaszą. Sałatki z dodatkiem warzyw strączkowych, a na deser proponowane są szarlotki, gruszki w koglu-moglu czy maliny w sosie waniliowym, a także rozmaite przetwory, które pozwolą cieszyć się smakami lata w chłodniejsze miesiące. To tylko część z przeszło 100 przepisów opartych na składnikach sezonowych, wegetariańskich i bezglutenowych.
Lato, według Pięciu Przemian, to Przemiana Ognia, związana z energetycznym aspektem yang, żywiołową czerwienią i gorzkim smakiem. Na płaszczyźnie emocjonalnej lato przynosi radość, witalność, kreatywność i serdeczność, które można również wyrażać w kuchni. Anna Czelej od dwóch dekad praktykuje gotowanie zgodne z tym podejściem, tworząc nowe receptury i uwieczniając na zdjęciach swoje kulinarne dzieła. Jest autorką popularnych książek, w tym bestsellera "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian".
