Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Marynaty i przetwory
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Sztuka konserwacji jedzenia to umiejętność, która towarzyszy ludzkości od najdawniejszych czasów. Ludzie, niezależnie od miejsca zamieszkania i panującego klimatu, szybko opanowali sztukę skutecznego przechowywania żywności, by zachować jej świeżość. Choć metody konserwacji ewoluowały wraz z postępem nauki, upodobania kulinarne i sposoby przygotowywania potraw ulegały zmianom, to niezmiennie odnajdujemy w człowieku pasję do pysznego jedzenia i troskę o jego bezpieczne przechowywanie. Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez smakowitych specjałów, takich jak kiszona kapusta, domowe konfitury, dżemy, kompoty, soki, sałatki, kiszone ogórki czy marynowane grzyby. Te zaklęte w słoikach letnie skarby, ułożone w spiżarniach, przywodzą na myśl dom, dzieciństwo i tradycyjne „babciną kuchnię”. Choć ich przygotowanie może wydawać się skomplikowane, wiele z tych przysmaków można stworzyć łatwo i szybko, znajdując radość w przygotowywaniu zimowych specjałów według starych i nowych przepisów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Sztuka konserwacji jedzenia to umiejętność, która towarzyszy ludzkości od najdawniejszych czasów. Ludzie, niezależnie od miejsca zamieszkania i panującego klimatu, szybko opanowali sztukę skutecznego przechowywania żywności, by zachować jej świeżość. Choć metody konserwacji ewoluowały wraz z postępem nauki, upodobania kulinarne i sposoby przygotowywania potraw ulegały zmianom, to niezmiennie odnajdujemy w człowieku pasję do pysznego jedzenia i troskę o jego bezpieczne przechowywanie. Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez smakowitych specjałów, takich jak kiszona kapusta, domowe konfitury, dżemy, kompoty, soki, sałatki, kiszone ogórki czy marynowane grzyby. Te zaklęte w słoikach letnie skarby, ułożone w spiżarniach, przywodzą na myśl dom, dzieciństwo i tradycyjne „babciną kuchnię”. Choć ich przygotowanie może wydawać się skomplikowane, wiele z tych przysmaków można stworzyć łatwo i szybko, znajdując radość w przygotowywaniu zimowych specjałów według starych i nowych przepisów.
