Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kefi. Greckie wyspy - smaki i opowieści
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Greckie wyspy nie mają jednej, uniwersalnej kuchni, która byłaby wspólna dla stołów domowych i tawern na Cykladach, Sporadach, Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa oferuje unikalne smaki będące rezultatem jej historii, kultury, specyficznego klimatu i wiatrów, a także wpływów ludzi, którzy tam przebywali.
Dionisios Sturis niczym wprawny odkrywca wyrusza w podróż po różnych archipelagach i zakątkach kulinarnych, by poznawać, smakować i badać. Prowadzony aromatem tymianku, goździków, gałki muszkatołowej i oregano, poszukuje tego, co w Grecji jest niezwykle upragnione, lecz trudne do zdefiniowania - KEFI.
Pomimo swojej kulturowej odległości i językowej nieprzekładalności, KEFI jest czymś, co można odczuć instynktownie wszystkimi zmysłami. Doświadczamy go, obserwując Greków zgromadzonych przy stole, śmiejących się, głośno rozmawiających i tańczących - to jest prawdziwa grecka magia. Zebrane przepisy ułatwią Wam stworzenie dobrego jedzenia, co jest podstawowym warunkiem tego stanu. Reporterskie opowieści z kolei pomogą Wam zrozumieć życie mieszkańców wysp i wczuć się w atmosferę ich małych ojczyzn. Reszta należy do Was.
Bo KEFI może zagościć wszędzie, nie tylko na greckich wyspach!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Greckie wyspy nie mają jednej, uniwersalnej kuchni, która byłaby wspólna dla stołów domowych i tawern na Cykladach, Sporadach, Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa oferuje unikalne smaki będące rezultatem jej historii, kultury, specyficznego klimatu i wiatrów, a także wpływów ludzi, którzy tam przebywali.
Dionisios Sturis niczym wprawny odkrywca wyrusza w podróż po różnych archipelagach i zakątkach kulinarnych, by poznawać, smakować i badać. Prowadzony aromatem tymianku, goździków, gałki muszkatołowej i oregano, poszukuje tego, co w Grecji jest niezwykle upragnione, lecz trudne do zdefiniowania - KEFI.
Pomimo swojej kulturowej odległości i językowej nieprzekładalności, KEFI jest czymś, co można odczuć instynktownie wszystkimi zmysłami. Doświadczamy go, obserwując Greków zgromadzonych przy stole, śmiejących się, głośno rozmawiających i tańczących - to jest prawdziwa grecka magia. Zebrane przepisy ułatwią Wam stworzenie dobrego jedzenia, co jest podstawowym warunkiem tego stanu. Reporterskie opowieści z kolei pomogą Wam zrozumieć życie mieszkańców wysp i wczuć się w atmosferę ich małych ojczyzn. Reszta należy do Was.
Bo KEFI może zagościć wszędzie, nie tylko na greckich wyspach!
