InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nie ma jednej kuchni greckich wysp - kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficznego klimatu, wiatrów, które nad nią wieją lub nie wieją, i ludzi, którzy tam przybyli lub już wyjechali.
Dionisios Sturis, niczym wytrawny poszukiwacz skarbów, odwiedza kolejne
archipelagi i kulinarne zakątki, by słuchać, smakować i sprawdzać. Podążając za wonią
tymianku, goździków, gałki muszkatołowej i oregano, stara się znaleźć to, co w Grecji
najbardziej pożądane, a zarazem najtrudniejsze do opisania - KEFI.
Kulturowo odległe, językowo nieprzekładalne, za to instynktownie odczuwalne
wszystkimi zmysłami. Możemy doświadczyć KEFI, gdy patrzymy na Greków siedzących
wokół stołu, roześmianych, głośno rozmawiających, tańczących - wtedy właśnie dzieje się
grecka magia. Przepisy zebrane w tej książce pomogą Wam spełnić podstawowy warunek
tego stanu - przygotować dobre jedzenie. A reporterskie opowieści - zrozumieć życie
wyspiarzy i poczuć atmosferę ich małych ojczyzn. Reszta zależy od Was.
Bo KEFI może się zadziać wszędzie, nie tylko na greckich wyspach!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nie ma jednej kuchni greckich wysp - kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficznego klimatu, wiatrów, które nad nią wieją lub nie wieją, i ludzi, którzy tam przybyli lub już wyjechali.
Dionisios Sturis, niczym wytrawny poszukiwacz skarbów, odwiedza kolejne
archipelagi i kulinarne zakątki, by słuchać, smakować i sprawdzać. Podążając za wonią
tymianku, goździków, gałki muszkatołowej i oregano, stara się znaleźć to, co w Grecji
najbardziej pożądane, a zarazem najtrudniejsze do opisania - KEFI.
Kulturowo odległe, językowo nieprzekładalne, za to instynktownie odczuwalne
wszystkimi zmysłami. Możemy doświadczyć KEFI, gdy patrzymy na Greków siedzących
wokół stołu, roześmianych, głośno rozmawiających, tańczących - wtedy właśnie dzieje się
grecka magia. Przepisy zebrane w tej książce pomogą Wam spełnić podstawowy warunek
tego stanu - przygotować dobre jedzenie. A reporterskie opowieści - zrozumieć życie
wyspiarzy i poczuć atmosferę ich małych ojczyzn. Reszta zależy od Was.
Bo KEFI może się zadziać wszędzie, nie tylko na greckich wyspach!