Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Grecja dla zielonych
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kalimera! Witajcie w przepięknej Grecji, kraju pełnym słońca, błękitnego morza i wszechobecnych kotów. To miejsce, gdzie kuchnia stanowi integralną część kultury, a oliwa leje się obficie. Alicja Rokicka, znana z bloga Wegan Nerd, zaprasza nas na kulinarną podróż po Grecji, która mimo skojarzeń z fetą i mięsem, kryje w sobie niezwykłe roślinne tradycje. Greckie potrawy obfitują w proste, ale zachwycające smaki, które Alicja sumiennie przestawia w swojej książce. Nie jest to tylko zbiór przepisów, ale barwna opowieść o greckiej kulturze i historii, zrodzona z pasji i doświadczeń autorki.
Wśród przepisów odkryjecie sezonowe dania z soczystych warzyw, takie jak pomidorowe placuszki czy tradycyjna sałatka wiejska, oraz sycące główne posiłki z ryżem i strączkami. Znajdziecie tu również soczewicowe i ciecierzycowe zupy oraz ciekawe meze jak pasta z grochu czy ekonomiczny „kawior”. Prym wiodą wypieki – od klasycznej pity po grecką pizzę, a wśród przepisów na uliczne jedzenie pojawia się nawet wegańska wariacja souvlaków z buraka. Na deser: słodkości przywołujące wspomnienia z wakacji nad Morzem Śródziemnym – halva, baklawa czy winogronowy kisiel. Kuchnia ta, aromatyczna i prosta, przyciągnie zarówno wegan, jak i wszystkich, którzy szukają roślinnych inspiracji. Alicja ukazuje, że grecka kuchnia to nie tylko smak, ale także historia – o mitologii, wspólnej biesiadzie, prostocie i wielowiekowej tradycji.
Dionisios Sturis, próbując wegańskiego gyrosa i sałatki z nie-fetą, nie spodziewał się, że mogą one smakować tak wspaniale, jak w greckiej tawernie czy na polskim stole, a książka Alicji przyniosła mu wiele radości. Z kolei Małgorzata Muraszko z „Gazety Wyborczej” podkreśla, że Alicja, po wizycie w słonecznej Italii, teraz przenosi nas do pełnej świeżości i kolorów Grecji, udowadniając, jak łatwo można zweganizować souvlaki czy sos tzatziki. Ta książka oddaje żywiołowość i koloryt Grecji!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kalimera! Witajcie w przepięknej Grecji, kraju pełnym słońca, błękitnego morza i wszechobecnych kotów. To miejsce, gdzie kuchnia stanowi integralną część kultury, a oliwa leje się obficie. Alicja Rokicka, znana z bloga Wegan Nerd, zaprasza nas na kulinarną podróż po Grecji, która mimo skojarzeń z fetą i mięsem, kryje w sobie niezwykłe roślinne tradycje. Greckie potrawy obfitują w proste, ale zachwycające smaki, które Alicja sumiennie przestawia w swojej książce. Nie jest to tylko zbiór przepisów, ale barwna opowieść o greckiej kulturze i historii, zrodzona z pasji i doświadczeń autorki.
Wśród przepisów odkryjecie sezonowe dania z soczystych warzyw, takie jak pomidorowe placuszki czy tradycyjna sałatka wiejska, oraz sycące główne posiłki z ryżem i strączkami. Znajdziecie tu również soczewicowe i ciecierzycowe zupy oraz ciekawe meze jak pasta z grochu czy ekonomiczny „kawior”. Prym wiodą wypieki – od klasycznej pity po grecką pizzę, a wśród przepisów na uliczne jedzenie pojawia się nawet wegańska wariacja souvlaków z buraka. Na deser: słodkości przywołujące wspomnienia z wakacji nad Morzem Śródziemnym – halva, baklawa czy winogronowy kisiel. Kuchnia ta, aromatyczna i prosta, przyciągnie zarówno wegan, jak i wszystkich, którzy szukają roślinnych inspiracji. Alicja ukazuje, że grecka kuchnia to nie tylko smak, ale także historia – o mitologii, wspólnej biesiadzie, prostocie i wielowiekowej tradycji.
Dionisios Sturis, próbując wegańskiego gyrosa i sałatki z nie-fetą, nie spodziewał się, że mogą one smakować tak wspaniale, jak w greckiej tawernie czy na polskim stole, a książka Alicji przyniosła mu wiele radości. Z kolei Małgorzata Muraszko z „Gazety Wyborczej” podkreśla, że Alicja, po wizycie w słonecznej Italii, teraz przenosi nas do pełnej świeżości i kolorów Grecji, udowadniając, jak łatwo można zweganizować souvlaki czy sos tzatziki. Ta książka oddaje żywiołowość i koloryt Grecji!
