Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Autyzm i dieta. Co jako rodzic powinieneś wiedzieć
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Rodzicielstwo to wyjątkowe i zarazem wymagające wyzwanie, szczególnie gdy wychowujemy dziecko ze zdiagnozowanym autyzmem. W przypadku takich dzieci, oprócz objawów neurologicznych i psychicznych, często występują również problemy zdrowotne, takie jak zaburzenia układu pokarmowego, immunologicznego czy laryngologicznego. Te dolegliwości mogą wpływać na stan umysłowy i zachowanie, dlatego tak ważne jest holistyczne podejście do ich leczenia, w tym szczególna troska o dietę.
Książka „Autyzm i dieta. Co jako rodzic powinieneś wiedzieć” autorstwa dr Justyny Jessy, w swoim drugim rozszerzonym wydaniu, dostarcza cennych wskazówek dotyczących żywienia dzieci w spektrum autyzmu. Autorka, opierając się na wynikach zarówno własnych badań, jak i najnowszych doniesieniach literaturowych z Polski i zagranicy, szczegółowo omawia, które składniki diety mogą przynieść korzyści, a których należy unikać.
Dr Jessa odpowiada na pytanie, jak za pomocą odpowiednio dobranej diety można poprawić kondycję fizyczną i psychiczną dziecka z autyzmem. Podpowiada, jakie badania warto przeprowadzić jeszcze przed wprowadzeniem zmian żywieniowych oraz dzieli się praktycznymi wskazówkami i przepisami kulinarnymi. Dzięki nim rodzice mogą skutecznie eliminować szkodliwe składniki, zastępując je tymi, które wspierają zdrowie i dobrostan ich dzieci.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Rodzicielstwo to wyjątkowe i zarazem wymagające wyzwanie, szczególnie gdy wychowujemy dziecko ze zdiagnozowanym autyzmem. W przypadku takich dzieci, oprócz objawów neurologicznych i psychicznych, często występują również problemy zdrowotne, takie jak zaburzenia układu pokarmowego, immunologicznego czy laryngologicznego. Te dolegliwości mogą wpływać na stan umysłowy i zachowanie, dlatego tak ważne jest holistyczne podejście do ich leczenia, w tym szczególna troska o dietę.
Książka „Autyzm i dieta. Co jako rodzic powinieneś wiedzieć” autorstwa dr Justyny Jessy, w swoim drugim rozszerzonym wydaniu, dostarcza cennych wskazówek dotyczących żywienia dzieci w spektrum autyzmu. Autorka, opierając się na wynikach zarówno własnych badań, jak i najnowszych doniesieniach literaturowych z Polski i zagranicy, szczegółowo omawia, które składniki diety mogą przynieść korzyści, a których należy unikać.
Dr Jessa odpowiada na pytanie, jak za pomocą odpowiednio dobranej diety można poprawić kondycję fizyczną i psychiczną dziecka z autyzmem. Podpowiada, jakie badania warto przeprowadzić jeszcze przed wprowadzeniem zmian żywieniowych oraz dzieli się praktycznymi wskazówkami i przepisami kulinarnymi. Dzięki nim rodzice mogą skutecznie eliminować szkodliwe składniki, zastępując je tymi, które wspierają zdrowie i dobrostan ich dzieci.
