Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wiedeń i dolina Dunaju
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wiedeń i dolina Dunaju Miasto o wielu twarzach i słoneczna dolina Wachau
-Z czego słynie wiedeńska opera?
-Czy można odwiedzić dom Mozarta?
-Jak wygląda prawdziwa kawa po wiedeńsku?
-Dlaczego morele z Wachau są najsmaczniejsze?
Podczas podróży z Pascalem zanurzysz się w wiedeńskim klimacie kawiarni i pałaców!
Tort Sachera Wszystko zaczęło się, gdy w 1832 r. książę Metternich zapragnął, by podczas przyjęcia podano zupełnie nowy deser. Kucharz na wieść o tym dostał ataku paniki i ciężko się rozchorował. Jego miejsce zajął 16-latek, który dopiero uczył się fachu cukiernika - Franz Sacher. Z tego, co miał pod ręką, upiekł tort. Jak to ciasto wyglądało, nikt już nie pamięta, ale do dzisiaj tort Sachera znany jest jako proste czekoladowe ciasto przełożone konfiturą morelową, a następnie solidnie pokryte polewą czekoladową. Spróbować można dwóch wersji tortu - Original Sachertorte w hotelu Sacher oraz Demel Sachertorte w najsłynniejszej cukierni w Wiedniu - K.u.K. Hofzuckerbcker Demel.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wiedeń i dolina Dunaju Miasto o wielu twarzach i słoneczna dolina Wachau
-Z czego słynie wiedeńska opera?
-Czy można odwiedzić dom Mozarta?
-Jak wygląda prawdziwa kawa po wiedeńsku?
-Dlaczego morele z Wachau są najsmaczniejsze?
Podczas podróży z Pascalem zanurzysz się w wiedeńskim klimacie kawiarni i pałaców!
Tort Sachera Wszystko zaczęło się, gdy w 1832 r. książę Metternich zapragnął, by podczas przyjęcia podano zupełnie nowy deser. Kucharz na wieść o tym dostał ataku paniki i ciężko się rozchorował. Jego miejsce zajął 16-latek, który dopiero uczył się fachu cukiernika - Franz Sacher. Z tego, co miał pod ręką, upiekł tort. Jak to ciasto wyglądało, nikt już nie pamięta, ale do dzisiaj tort Sachera znany jest jako proste czekoladowe ciasto przełożone konfiturą morelową, a następnie solidnie pokryte polewą czekoladową. Spróbować można dwóch wersji tortu - Original Sachertorte w hotelu Sacher oraz Demel Sachertorte w najsłynniejszej cukierni w Wiedniu - K.u.K. Hofzuckerbcker Demel.