Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Prawne aspekty jakości towarów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Niedawno w Polsce ukazał się nowy podręcznik, który rzuca światło na kluczowe regulacje dotyczące bezpieczeństwa i jakości produktów, zarówno na poziomie krajowym, jak i europejskim. Zawartość książki, choć nie obejmuje całkowicie zagadnień prawnych związanych z jakością towarów, skupia się na najistotniejszych aspektach tej tematyki. Podręcznik wyróżnia się nowatorskim podejściem do struktury i treści.
Pierwszy rozdział przybliża pojęcia przedsiębiorcy oraz konsumenta w kontekście jakości produktów. Kolejny rozdział poświęcono kwestiom bezpieczeństwa produktów, a w trzecim omówiono znaczenie normalizacji i jej wpływ na jakość artykułów. W czwartym rozdziale z kolei zajęto się jakością handlową artykułów rolno-spożywczych. W dalszej części omówiono zasady oznaczania towarów i dostarczania informacji o nich. Szósty rozdział zgłębia temat cywilnoprawnej odpowiedzialności wynikającej z niewłaściwej jakości produktów, a siódmy koncentruje się na odpowiedzialności za szkody powodowane przez produkty niebezpieczne, czyli odpowiedzialności za produkt. Następnie podręcznik przybliża zagadnienia ochrony własności przemysłowej, nieuczciwej konkurencji oraz ich wpływ na jakość towarów. W zakończeniu zaprezentowano instytucje zajmujące się ochroną praw konsumentów oraz mechanizmy rozstrzygania sporów konsumenckich. Całość opiera się na stanie prawnym obowiązującym na dzień 31 lipca 2015 roku.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Niedawno w Polsce ukazał się nowy podręcznik, który rzuca światło na kluczowe regulacje dotyczące bezpieczeństwa i jakości produktów, zarówno na poziomie krajowym, jak i europejskim. Zawartość książki, choć nie obejmuje całkowicie zagadnień prawnych związanych z jakością towarów, skupia się na najistotniejszych aspektach tej tematyki. Podręcznik wyróżnia się nowatorskim podejściem do struktury i treści.
Pierwszy rozdział przybliża pojęcia przedsiębiorcy oraz konsumenta w kontekście jakości produktów. Kolejny rozdział poświęcono kwestiom bezpieczeństwa produktów, a w trzecim omówiono znaczenie normalizacji i jej wpływ na jakość artykułów. W czwartym rozdziale z kolei zajęto się jakością handlową artykułów rolno-spożywczych. W dalszej części omówiono zasady oznaczania towarów i dostarczania informacji o nich. Szósty rozdział zgłębia temat cywilnoprawnej odpowiedzialności wynikającej z niewłaściwej jakości produktów, a siódmy koncentruje się na odpowiedzialności za szkody powodowane przez produkty niebezpieczne, czyli odpowiedzialności za produkt. Następnie podręcznik przybliża zagadnienia ochrony własności przemysłowej, nieuczciwej konkurencji oraz ich wpływ na jakość towarów. W zakończeniu zaprezentowano instytucje zajmujące się ochroną praw konsumentów oraz mechanizmy rozstrzygania sporów konsumenckich. Całość opiera się na stanie prawnym obowiązującym na dzień 31 lipca 2015 roku.
