Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 1. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Zbiór ćwiczeń Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny podręcznik stworzony z myślą o uczniach techników oraz uczestnikach kursów, przygotowujących się do egzaminu z kwalifikacji T.15 z zakresu organizacji żywienia i usług gastronomicznych. Każda część materiałów zawiera krótki teoretyczny wstęp, który pomaga uporządkować wiedzę dotyczącą żywienia człowieka. Dalsze ćwiczenia są skonstruowane w taki sposób, aby umocnić zdobyte wiadomości związane z planowaniem i oceną żywienia. Aby ułatwić zrozumienie bardziej skomplikowanych terminów, na końcu poszczególnych części znajduje się słowniczek ABC.
Podręcznik został podzielony na dwie wyczerpujące części. Pierwsza część skupia się na takich zagadnieniach jak składniki pokarmowe oraz ich źródła, wpływ składników na ludzki organizm, procesy metaboliczne oraz normy żywienia. Druga część koncentruje się na umiejętnościach związanych z planowaniem i oceną żywienia, obejmując tematy takie jak grupy żywności, zamienność produktów, zasady racjonalnego żywienia czy planowanie jadłospisów. Uwzględniono także żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, a także zagadnienia dotyczące wegetarianizmu i alternatywnych sposobów żywienia.
Ćwiczenia w podręczniku nie tylko edukują w zakresie zasad zdrowego odżywiania, ale także motywują do analizy własnych nawyków żywieniowych, pomagając uniknąć zagrożeń związanych ze współczesnymi chorobami cywilizacyjnymi.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Zbiór ćwiczeń Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny podręcznik stworzony z myślą o uczniach techników oraz uczestnikach kursów, przygotowujących się do egzaminu z kwalifikacji T.15 z zakresu organizacji żywienia i usług gastronomicznych. Każda część materiałów zawiera krótki teoretyczny wstęp, który pomaga uporządkować wiedzę dotyczącą żywienia człowieka. Dalsze ćwiczenia są skonstruowane w taki sposób, aby umocnić zdobyte wiadomości związane z planowaniem i oceną żywienia. Aby ułatwić zrozumienie bardziej skomplikowanych terminów, na końcu poszczególnych części znajduje się słowniczek ABC.
Podręcznik został podzielony na dwie wyczerpujące części. Pierwsza część skupia się na takich zagadnieniach jak składniki pokarmowe oraz ich źródła, wpływ składników na ludzki organizm, procesy metaboliczne oraz normy żywienia. Druga część koncentruje się na umiejętnościach związanych z planowaniem i oceną żywienia, obejmując tematy takie jak grupy żywności, zamienność produktów, zasady racjonalnego żywienia czy planowanie jadłospisów. Uwzględniono także żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, a także zagadnienia dotyczące wegetarianizmu i alternatywnych sposobów żywienia.
Ćwiczenia w podręczniku nie tylko edukują w zakresie zasad zdrowego odżywiania, ale także motywują do analizy własnych nawyków żywieniowych, pomagając uniknąć zagrożeń związanych ze współczesnymi chorobami cywilizacyjnymi.
