Książka - Kulisy kulinarnej akademii

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Kulisy kulinarnej akademii

Kulisy kulinarnej akademii

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

18 grudnia 2009 roku, Radio France Internationale zakończyło emisję swoich programów w języku polskim, kończąc tym samym osiemdziesięcioletnią historię obecności polskiej redakcji. To właśnie tej redakcji Marek Brzeziński poświęcił dwadzieścia jeden lat swojej kariery. Dzień przed zamknięciem wygłosił ostatni wykład na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, gdzie przez przeszło dwie dekady pełnił funkcję profesora. W ciągu zaledwie dwóch dni jego dotychczasowe życie zawodowe nad Sekwaną zakończyło swój rozdział. Po tych wydarzeniach, Marek Brzeziński skierował swoje kroki ku Le Cordon Bleu, cenionej na całym świecie akademii kulinarnej, która działa od 1895 roku i szkolącej przyszłych kucharzy w piętnastu krajach. Dla Brzezińskiego była to nie tylko szkoła, ale i serce francuskiej przygody ze smakami. W tej wyjątkowej opowieści dzieli się z czytelnikami swoim doświadczeniem z perspektywy studenta tej renomowanej szkoły kulinarnej, odkrywając uroki Paryża na nowo.

Marek Brzeziński opisuje życie wewnątrz tej kulinarnej ikony jako surowe i pełne dyscypliny, porównując je do reżimu panującego w wyspecjalizowanych oddziałach wojskowych. Jednak obok rygoru, odkrywa świat pełen kulinarnych zachwytów, w którym z zaskoczeniem odnajduje nowe oblicza samego siebie. Ta przemiana, na którą się zdobył, przyniosła mu wiele odkryć, nie tylko smakowych, ale również osobistych. To właśnie te momenty zaskoczenia i transformacji okazały się dla niego najważniejsze w całej podróży. Z wielką pasją zachęca czytelników, by chwycili za noże i dołączyli do niego w tej wyjątkowej kulinarnej przygodzie.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

18 grudnia 2009 roku, Radio France Internationale zakończyło emisję swoich programów w języku polskim, kończąc tym samym osiemdziesięcioletnią historię obecności polskiej redakcji. To właśnie tej redakcji Marek Brzeziński poświęcił dwadzieścia jeden lat swojej kariery. Dzień przed zamknięciem wygłosił ostatni wykład na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, gdzie przez przeszło dwie dekady pełnił funkcję profesora. W ciągu zaledwie dwóch dni jego dotychczasowe życie zawodowe nad Sekwaną zakończyło swój rozdział. Po tych wydarzeniach, Marek Brzeziński skierował swoje kroki ku Le Cordon Bleu, cenionej na całym świecie akademii kulinarnej, która działa od 1895 roku i szkolącej przyszłych kucharzy w piętnastu krajach. Dla Brzezińskiego była to nie tylko szkoła, ale i serce francuskiej przygody ze smakami. W tej wyjątkowej opowieści dzieli się z czytelnikami swoim doświadczeniem z perspektywy studenta tej renomowanej szkoły kulinarnej, odkrywając uroki Paryża na nowo.

Marek Brzeziński opisuje życie wewnątrz tej kulinarnej ikony jako surowe i pełne dyscypliny, porównując je do reżimu panującego w wyspecjalizowanych oddziałach wojskowych. Jednak obok rygoru, odkrywa świat pełen kulinarnych zachwytów, w którym z zaskoczeniem odnajduje nowe oblicza samego siebie. Ta przemiana, na którą się zdobył, przyniosła mu wiele odkryć, nie tylko smakowych, ale również osobistych. To właśnie te momenty zaskoczenia i transformacji okazały się dla niego najważniejsze w całej podróży. Z wielką pasją zachęca czytelników, by chwycili za noże i dołączyli do niego w tej wyjątkowej kulinarnej przygodzie.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 7.22 zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 352
Rok wydania: 2012
Rozmiar: 140 × 210 mm
ID: 9788324637942
Wydawnictwo:

Dane producenta:

Helion , Kościuszki 1C, 44-100 Gliwice, Polska ,[email protected] ,tel. (32) 230-98-63

Inne książki: Marek Brzeziński

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info