Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kulisy kulinarnej akademii
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
18 grudnia 2009 roku, Radio France Internationale zakończyło emisję swoich programów w języku polskim, kończąc tym samym osiemdziesięcioletnią historię obecności polskiej redakcji. To właśnie tej redakcji Marek Brzeziński poświęcił dwadzieścia jeden lat swojej kariery. Dzień przed zamknięciem wygłosił ostatni wykład na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, gdzie przez przeszło dwie dekady pełnił funkcję profesora. W ciągu zaledwie dwóch dni jego dotychczasowe życie zawodowe nad Sekwaną zakończyło swój rozdział. Po tych wydarzeniach, Marek Brzeziński skierował swoje kroki ku Le Cordon Bleu, cenionej na całym świecie akademii kulinarnej, która działa od 1895 roku i szkolącej przyszłych kucharzy w piętnastu krajach. Dla Brzezińskiego była to nie tylko szkoła, ale i serce francuskiej przygody ze smakami. W tej wyjątkowej opowieści dzieli się z czytelnikami swoim doświadczeniem z perspektywy studenta tej renomowanej szkoły kulinarnej, odkrywając uroki Paryża na nowo.
Marek Brzeziński opisuje życie wewnątrz tej kulinarnej ikony jako surowe i pełne dyscypliny, porównując je do reżimu panującego w wyspecjalizowanych oddziałach wojskowych. Jednak obok rygoru, odkrywa świat pełen kulinarnych zachwytów, w którym z zaskoczeniem odnajduje nowe oblicza samego siebie. Ta przemiana, na którą się zdobył, przyniosła mu wiele odkryć, nie tylko smakowych, ale również osobistych. To właśnie te momenty zaskoczenia i transformacji okazały się dla niego najważniejsze w całej podróży. Z wielką pasją zachęca czytelników, by chwycili za noże i dołączyli do niego w tej wyjątkowej kulinarnej przygodzie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
18 grudnia 2009 roku, Radio France Internationale zakończyło emisję swoich programów w języku polskim, kończąc tym samym osiemdziesięcioletnią historię obecności polskiej redakcji. To właśnie tej redakcji Marek Brzeziński poświęcił dwadzieścia jeden lat swojej kariery. Dzień przed zamknięciem wygłosił ostatni wykład na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, gdzie przez przeszło dwie dekady pełnił funkcję profesora. W ciągu zaledwie dwóch dni jego dotychczasowe życie zawodowe nad Sekwaną zakończyło swój rozdział. Po tych wydarzeniach, Marek Brzeziński skierował swoje kroki ku Le Cordon Bleu, cenionej na całym świecie akademii kulinarnej, która działa od 1895 roku i szkolącej przyszłych kucharzy w piętnastu krajach. Dla Brzezińskiego była to nie tylko szkoła, ale i serce francuskiej przygody ze smakami. W tej wyjątkowej opowieści dzieli się z czytelnikami swoim doświadczeniem z perspektywy studenta tej renomowanej szkoły kulinarnej, odkrywając uroki Paryża na nowo.
Marek Brzeziński opisuje życie wewnątrz tej kulinarnej ikony jako surowe i pełne dyscypliny, porównując je do reżimu panującego w wyspecjalizowanych oddziałach wojskowych. Jednak obok rygoru, odkrywa świat pełen kulinarnych zachwytów, w którym z zaskoczeniem odnajduje nowe oblicza samego siebie. Ta przemiana, na którą się zdobył, przyniosła mu wiele odkryć, nie tylko smakowych, ale również osobistych. To właśnie te momenty zaskoczenia i transformacji okazały się dla niego najważniejsze w całej podróży. Z wielką pasją zachęca czytelników, by chwycili za noże i dołączyli do niego w tej wyjątkowej kulinarnej przygodzie.
