Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kalibracja w chemii analitycznej
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Kalibracja w chemii analitycznej. Poradnik profesjonalisty" to książka, która skupia się na istotnym, choć często niedocenianym aspekcie chemii analitycznej – kalibracji. Ta publikacja ma unikalną formę, prezentując zagadnienia poprzez zestawienia najczęściej zadawanych pytań z klarownymi i rzeczowymi odpowiedziami, co czyni ją łatwą do wykorzystania w codziennej pracy laboratoryjnej. Celem poradnika jest zaktualizowanie wiedzy związanej z kalibracją w oparciu o powszechnie uznawane standardy, jak również przedstawienie nowych perspektyw, jak na przykład roli kalibracji nie tylko w analizach ilościowych, ale także jakościowych. Istnieje tutaj również sugestia dotycząca stosowania wzorców matematycznych, biologicznych oraz fizycznych. Autorzy argumentują za koniecznością uwzględnienia kalibracji w każdej procedurze analitycznej, bez względu na jej specyfikę. Książka oferuje także uporządkowanie terminologii i klasyfikacji kalibracyjnej. Adresatami tej publikacji są studenci, doktoranci, nauczyciele, wykładowcy oraz praktycy – chemicy-analitycy z laboratoriów naukowych czy przemysłowych. Dzięki przystępnemu językowi i klarownej strukturze, książka jest cennym narzędziem pracy i inspiracją do dalszego zgłębiania tematu. To nie tylko podręcznik, ale forma dialogu z analitykiem, świadomym wyzwań, jakie stoją przed każdym dążącym do rzetelnej i wiarygodnej analizy chemicznej.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Kalibracja w chemii analitycznej. Poradnik profesjonalisty" to książka, która skupia się na istotnym, choć często niedocenianym aspekcie chemii analitycznej – kalibracji. Ta publikacja ma unikalną formę, prezentując zagadnienia poprzez zestawienia najczęściej zadawanych pytań z klarownymi i rzeczowymi odpowiedziami, co czyni ją łatwą do wykorzystania w codziennej pracy laboratoryjnej. Celem poradnika jest zaktualizowanie wiedzy związanej z kalibracją w oparciu o powszechnie uznawane standardy, jak również przedstawienie nowych perspektyw, jak na przykład roli kalibracji nie tylko w analizach ilościowych, ale także jakościowych. Istnieje tutaj również sugestia dotycząca stosowania wzorców matematycznych, biologicznych oraz fizycznych. Autorzy argumentują za koniecznością uwzględnienia kalibracji w każdej procedurze analitycznej, bez względu na jej specyfikę. Książka oferuje także uporządkowanie terminologii i klasyfikacji kalibracyjnej. Adresatami tej publikacji są studenci, doktoranci, nauczyciele, wykładowcy oraz praktycy – chemicy-analitycy z laboratoriów naukowych czy przemysłowych. Dzięki przystępnemu językowi i klarownej strukturze, książka jest cennym narzędziem pracy i inspiracją do dalszego zgłębiania tematu. To nie tylko podręcznik, ale forma dialogu z analitykiem, świadomym wyzwań, jakie stoją przed każdym dążącym do rzetelnej i wiarygodnej analizy chemicznej.
