Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Atlas drzew i krzewów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Atlas drzew i krzewów" to książka, która szczegółowo opisuje 140 gatunków roślin zdrewniałych, mających zastosowanie zarówno kulinarne, jak i lecznicze. Publikacja skupia się w głównej mierze na popularnych drzewach, krzewach oraz krzewinkach, które można spotkać w stanie dzikim na terenie Polski. Obejmuje również opis roślin pochodzących z innych regionów świata, które dobrze zaaklimatyzowały się w umiarkowanym klimacie i mogą być z powodzeniem uprawiane w naszych ogrodach.
Książka zwraca szczególną uwagę na niewielką grupę egzotycznych roślin, które mimo swoich wyjątkowych właściwości kulinarnych i zdrowotnych, wymagają specyficznych warunków uprawy. Każda opisana roślina przedstawiona jest poprzez jej szczegółową charakterystykę, sposoby wykorzystania oraz przepisy na wyjątkowe potrawy i napoje przygotowywane z jej owoców, pędów, liści czy nasion. Dzięki temu, czytelnicy mogą odkryć nowe możliwości zastosowania znanych i mniej popularnych roślin w kuchni oraz domowym lecznictwie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Atlas drzew i krzewów" to książka, która szczegółowo opisuje 140 gatunków roślin zdrewniałych, mających zastosowanie zarówno kulinarne, jak i lecznicze. Publikacja skupia się w głównej mierze na popularnych drzewach, krzewach oraz krzewinkach, które można spotkać w stanie dzikim na terenie Polski. Obejmuje również opis roślin pochodzących z innych regionów świata, które dobrze zaaklimatyzowały się w umiarkowanym klimacie i mogą być z powodzeniem uprawiane w naszych ogrodach.
Książka zwraca szczególną uwagę na niewielką grupę egzotycznych roślin, które mimo swoich wyjątkowych właściwości kulinarnych i zdrowotnych, wymagają specyficznych warunków uprawy. Każda opisana roślina przedstawiona jest poprzez jej szczegółową charakterystykę, sposoby wykorzystania oraz przepisy na wyjątkowe potrawy i napoje przygotowywane z jej owoców, pędów, liści czy nasion. Dzięki temu, czytelnicy mogą odkryć nowe możliwości zastosowania znanych i mniej popularnych roślin w kuchni oraz domowym lecznictwie.
