Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Pani od obiadów. Lucyna Ćwierczakiewiczowa. Historia życia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Poznajcie Lucynę Ćwierczakiewiczową, niezwykłą postać, która rewolucjonizowała warszawskie życie towarzyskie pod koniec XIX wieku, nazywaną polską Julią Child. W przeciwieństwie do tej słynnej amerykańskiej kucharki, Lucyna miała zaledwie półtora metra wzrostu i z dumą nosiła swoje krągłości. Jednak to, co je łączyło, to niesamowita charyzma i bezpośredniość oraz podobny cel - dążyły do bycia doskonałymi żonami, matkami, i edukatorami w roli nowoczesnych pań domu, a gotowanie stało się dla nich kluczem do osiągnięcia sukcesu.
Już przed czterdziestką Lucyna Ćwierczakiewiczowa wzbudzała podziw, a także stanowiła przedmiot plotek w społecznych kręgach Warszawy. Jej książka „365 obiadów za 5 złotych” stała się bestsellerem czasów, trafiając na półki tysięcy polskich rodzin obok Biblii. Kolejne książki kucharskie Lucyny cieszyły się niespotykaną popularnością, przewyższając nakłady dzieł takich twórców jak Mickiewicz i Słowacki. Jej salon przy ulicy Królewskiej przyciągał najznamienitsze osobistości stolicy, a dzięki swojej przedsiębiorczości była w stanie za roczną pensję nabyć aż trzy majątki ziemskie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Poznajcie Lucynę Ćwierczakiewiczową, niezwykłą postać, która rewolucjonizowała warszawskie życie towarzyskie pod koniec XIX wieku, nazywaną polską Julią Child. W przeciwieństwie do tej słynnej amerykańskiej kucharki, Lucyna miała zaledwie półtora metra wzrostu i z dumą nosiła swoje krągłości. Jednak to, co je łączyło, to niesamowita charyzma i bezpośredniość oraz podobny cel - dążyły do bycia doskonałymi żonami, matkami, i edukatorami w roli nowoczesnych pań domu, a gotowanie stało się dla nich kluczem do osiągnięcia sukcesu.
Już przed czterdziestką Lucyna Ćwierczakiewiczowa wzbudzała podziw, a także stanowiła przedmiot plotek w społecznych kręgach Warszawy. Jej książka „365 obiadów za 5 złotych” stała się bestsellerem czasów, trafiając na półki tysięcy polskich rodzin obok Biblii. Kolejne książki kucharskie Lucyny cieszyły się niespotykaną popularnością, przewyższając nakłady dzieł takich twórców jak Mickiewicz i Słowacki. Jej salon przy ulicy Królewskiej przyciągał najznamienitsze osobistości stolicy, a dzięki swojej przedsiębiorczości była w stanie za roczną pensję nabyć aż trzy majątki ziemskie.
