InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W dzisiejszych czasach sprawy związane z jedzeniem stają się pierwszoplanowym zagadnieniem ludzkiego życia. Koncerny, które zajmują się produkowaniem żywności na masową skalę, za pomocą kampanii reklamowych wzbudzają w człowieku iluzję szczęścia wypływającego z zaspokojenia potrzeby jedzenia. Sztuczne potęgowanie elementarnego pragnienia i form zaspokojenia powoduje rujnowanie zdrowia całych społeczeństw. Problem ten dotyczy w szczególnym stopniu Zachodu, gdzie skutkiem obżarstwa jest powszechnie zauważalna otyłość.
Współcześnie obsesyjna troska o ciało daje o sobie znać na różne sposoby. Jest nią także zjawisko, które Steven Bratman, amerykański lekarz nazwał ortoreksją, czyli nadmierną dbałością o jakość pożywienia, co również traktuje on jako jednostkę chorobową. Niekiedy nazywa się to także kuchenną duchowością, dysfunkcją gastronomiczną czy kultem jedzenia.
Świat jedzenia coraz bardziej dominuje życie jednostek. Kuchniokracja zakreśla coraz szersze kręgi, rządząc niekiedy spotkaniami ludzi między sobą i zatracając istotę spotkania człowieka z człowiekiem.
Autor w niniejszej publikacji zajmuje się również wegetarianizmem, różnego rodzaju dietami, jedzeniem chorobliwym czy wreszcie cnotą umiarkowania w jedzeniu i piciu.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W dzisiejszych czasach sprawy związane z jedzeniem stają się pierwszoplanowym zagadnieniem ludzkiego życia. Koncerny, które zajmują się produkowaniem żywności na masową skalę, za pomocą kampanii reklamowych wzbudzają w człowieku iluzję szczęścia wypływającego z zaspokojenia potrzeby jedzenia. Sztuczne potęgowanie elementarnego pragnienia i form zaspokojenia powoduje rujnowanie zdrowia całych społeczeństw. Problem ten dotyczy w szczególnym stopniu Zachodu, gdzie skutkiem obżarstwa jest powszechnie zauważalna otyłość.
Współcześnie obsesyjna troska o ciało daje o sobie znać na różne sposoby. Jest nią także zjawisko, które Steven Bratman, amerykański lekarz nazwał ortoreksją, czyli nadmierną dbałością o jakość pożywienia, co również traktuje on jako jednostkę chorobową. Niekiedy nazywa się to także kuchenną duchowością, dysfunkcją gastronomiczną czy kultem jedzenia.
Świat jedzenia coraz bardziej dominuje życie jednostek. Kuchniokracja zakreśla coraz szersze kręgi, rządząc niekiedy spotkaniami ludzi między sobą i zatracając istotę spotkania człowieka z człowiekiem.
Autor w niniejszej publikacji zajmuje się również wegetarianizmem, różnego rodzaju dietami, jedzeniem chorobliwym czy wreszcie cnotą umiarkowania w jedzeniu i piciu.