Książka - Wzór na smak

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Wzór na smak

Wzór na smak

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas


To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka niezbędna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie też album o smaku. O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma wiele twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać. Ta książka jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na dobry smak. Ta książka to łatwe narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z pytaniem co do czego i jak? Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczenie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi własną firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne oraz szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak również stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI


To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka niezbędna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie też album o smaku. O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma wiele twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać. Ta książka jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na dobry smak. Ta książka to łatwe narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z pytaniem co do czego i jak? Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczenie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi własną firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne oraz szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak również stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.

Szczegóły

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Opinie

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: Twarda

Ilość stron: 232

Rok wydania: 2017

Rozmiar: 217 x 296 mm

ID: 9788393978298

Wydawnictwo: Full Meal

Inne książki: Grzegorz Łapanowski

Miękka , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 25.56 zł 34.19 zł

Twarda , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 5.64 zł 34.90 zł

Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 21.14 zł 29.90 zł

Zintegrowa... , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 28.26 zł 44.80 zł

Twarda , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 30.60 zł 39.90 zł

Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 23.46 zł 31.01 zł

Twarda , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.58 zł 44.10 zł

Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 32.69 zł 39.90 zł

Twarda , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.25 zł 39.90 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

700 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info