InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.
W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
Podstawowa metoda przygotowania sera
Sery włoskie i z innych krajów
Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
Wyposażenie do produkcji sera w domu
Podstawowe składniki sera
Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
Zaawansowane metody produkcji
Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.
W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
Podstawowa metoda przygotowania sera
Sery włoskie i z innych krajów
Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
Wyposażenie do produkcji sera w domu
Podstawowe składniki sera
Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
Zaawansowane metody produkcji
Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu