Książka - Sztuka fermentacji

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Lubisz kiszoną kapustę i nie wyobrażasz sobie niedzielnego obiadu bez kwaszonego ogórka? A czy wiesz, że ukisić można tak naprawdę... prawie wszystko?

Przykłady znajdziesz w książce Sandora Ellixa Katza zatytułowanej “Sztuka fermentacji” - jednej z najchętniej czytanych książek o tematyce kulinarnej w 2016 roku.

Ta nowoczesna książka kucharska to ponad 600 stron przepisów z całego świata, które podpowiedzą ci, jak przygotować tak oryginalne potrawy i przekąski jak choćby japońskie natto czy pikantne koreańskie kimchi. Chcesz zrobić w domu kiszone pomidory tak samo aromatyczne, jak te fermentowane tradycyjnie w beczkach na Ukrainie? A może zamierzasz zaskoczyć gości ukiszonymi... zielonymi orzechami włoskimi? To tylko niektóre z pomysłów, które podsuwa czytelnikom autor znany już w Polsce z wydanej w 2005 roku “Dzikiej fermentacji”, opisującej naturalne sposoby przygotowywania kiszonych potraw. Do ich przygotowania niepotrzebny będzie ci jakikolwiek profesjonalny sprzęt. Wystarczy przygotować to, co zamierzasz ukisić, i odpowiednią zalewę, składającą się zwykle z wody, soli i dopasowanych do danego przepisu przypraw. Do tego duży kamionkowy gar, szczelna beczka lub po prostu pojemny słój - i już możesz siać ferment!

“Sztuka fermentacji” to więcej niż tylko zbiór przepisów. Znajdziesz tu również informacje dotyczące tego, jakie korzyści dla twojego organizmu może mieć spożywanie dużej ilości naturalnie przygotowanych kiszonek z warzyw, owoców, a nawet z mięsa lub ryb! Wieloletnie doświadczenie i ogromna wiedza autora pozwalają mu jasno i przejrzyście wytłumaczyć, w jaki sposób odpowiednio przyrządzone sfermentowane potrawy wpływają na nasz organizm, dostarczając mu energii i niezbędnych mikroelementów. Jednocześnie Katz doradza, jak uniknąć najczęstszych błędów i poradzić sobie z trudnościami, na które może natknąć się osoba dopiero zaczynająca swoją przygodę z kiszeniem. “Sztuka fermentacji” jest idealnym uzupełnieniem wiedzy dla czytelników znających już "Dziką fermentację", a dla tych, którzy nie zapoznali się jeszcze z wcześniejszym dziełem Katza, stanowi świetną zachętę do zagłębienia się w fascynującą tematykę, jaką jest przygotowywanie kiszonych potraw.


O książce

Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas.

Sandor Ellix Katz


Przeczytaj darmowy fragment książki


Kilka słów o autorze

Sandor Elix Katz urodził się 20 maja 1962 roku w Nowym Jorku. Jest amerykańskim pisarzem kulinarnym i zwolennikiem gotowania w domu.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Lubisz kiszoną kapustę i nie wyobrażasz sobie niedzielnego obiadu bez kwaszonego ogórka? A czy wiesz, że ukisić można tak naprawdę... prawie wszystko?

Przykłady znajdziesz w książce Sandora Ellixa Katza zatytułowanej “Sztuka fermentacji” - jednej z najchętniej czytanych książek o tematyce kulinarnej w 2016 roku.

Ta nowoczesna książka kucharska to ponad 600 stron przepisów z całego świata, które podpowiedzą ci, jak przygotować tak oryginalne potrawy i przekąski jak choćby japońskie natto czy pikantne koreańskie kimchi. Chcesz zrobić w domu kiszone pomidory tak samo aromatyczne, jak te fermentowane tradycyjnie w beczkach na Ukrainie? A może zamierzasz zaskoczyć gości ukiszonymi... zielonymi orzechami włoskimi? To tylko niektóre z pomysłów, które podsuwa czytelnikom autor znany już w Polsce z wydanej w 2005 roku “Dzikiej fermentacji”, opisującej naturalne sposoby przygotowywania kiszonych potraw. Do ich przygotowania niepotrzebny będzie ci jakikolwiek profesjonalny sprzęt. Wystarczy przygotować to, co zamierzasz ukisić, i odpowiednią zalewę, składającą się zwykle z wody, soli i dopasowanych do danego przepisu przypraw. Do tego duży kamionkowy gar, szczelna beczka lub po prostu pojemny słój - i już możesz siać ferment!

“Sztuka fermentacji” to więcej niż tylko zbiór przepisów. Znajdziesz tu również informacje dotyczące tego, jakie korzyści dla twojego organizmu może mieć spożywanie dużej ilości naturalnie przygotowanych kiszonek z warzyw, owoców, a nawet z mięsa lub ryb! Wieloletnie doświadczenie i ogromna wiedza autora pozwalają mu jasno i przejrzyście wytłumaczyć, w jaki sposób odpowiednio przyrządzone sfermentowane potrawy wpływają na nasz organizm, dostarczając mu energii i niezbędnych mikroelementów. Jednocześnie Katz doradza, jak uniknąć najczęstszych błędów i poradzić sobie z trudnościami, na które może natknąć się osoba dopiero zaczynająca swoją przygodę z kiszeniem. “Sztuka fermentacji” jest idealnym uzupełnieniem wiedzy dla czytelników znających już "Dziką fermentację", a dla tych, którzy nie zapoznali się jeszcze z wcześniejszym dziełem Katza, stanowi świetną zachętę do zagłębienia się w fascynującą tematykę, jaką jest przygotowywanie kiszonych potraw.


O książce

Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas.

Sandor Ellix Katz


Przeczytaj darmowy fragment książki


Kilka słów o autorze

Sandor Elix Katz urodził się 20 maja 1962 roku w Nowym Jorku. Jest amerykańskim pisarzem kulinarnym i zwolennikiem gotowania w domu.

Szczegóły

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Opinie

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: Twarda

Ilość stron: 624

Rok wydania: 2016

Rozmiar: 165 x 235 mm

ID: 9788365442482

Wydawnictwo: Vivante

Inne książki: Sandor Ellix Katz

Sandor Ellix Katz
Twarda , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż

Taniej o 16.10 zł 0.00 zł

Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 33.89 zł 79.90 zł

Inne książki: Książki kucharskie

Twarda , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.58 zł 44.10 zł

Elżbieta Adamska
Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 23.93 zł 41.97 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 6.76 zł 9.90 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 8.36 zł 39.90 zł

Twarda , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.25 zł 39.90 zł

Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 50.58 zł 59.90 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

700 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info