Książka - Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki

Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Marzy Ci się skosztowanie regionalnych potraw wschodniej Azji? Chcesz poznać tajniki kuchni orientalnej?

Z książką kucharską Sonoko Sakai zatytułowaną "Prawdziwa kuchnia japońska" spod twojej ręki wyjdą najsmaczniejsze japońskie przysmaki, dzięki którym poczujesz namiastkę tego kraju.

Zamień swoją kuchnię w japoński warsztat! Od pierwszych stron książki kieruj się wskazówkami swojej nowej mentorki - cenionej nauczycielki kuchni japońskiej, Sonoko Sakai. Jej filozofia gotowania opiera się na pięciu zasadach: sezonowości, świeżości, prostocie, pięknie i oszczędzaniu. Dzięki nim nawet początkujący pasjonat stworzy smaczne potrawy. Nie musisz mieć doświadczenia, żeby ugotować idealne ramen, własnoręcznie przyrządzić tofu czy upiec uzależniające w smaku ciasteczka mochi.

Zastanawiałeś się kiedykolwiek, czy ryż do sushi jest przyrządzany w specjalny sposób? Nie tylko odpowiedź na to pytanie, ale i praktykę jego gotowania znajdziesz wewnątrz książki. Sonoko Sakai jest gotowa podzielić się z Tobą 160 przepisami na gotowe dania, kulinarnymi tajemnicami oraz wskazówkami stosowanymi od lat. Odważysz się wejść w ich posiadanie?

Smak japońskiej kuchni może przestać być odległym marzeniem, a stać rzeczywistością dziejącą się w twoim domu! Jeśli nie boisz się eksperymentować i próbować nowych smaków, nie mogłeś trafić na lepszą książkę. Jeśli chcesz się uczyć, to tylko od mistrzyni.


Opinie o książce

Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju.

Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji "Chez Panisse"

Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty.

"Los Angeles Times"

Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni.

Christine Muhlke, "The New York Times”

Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni.

Tara Duggan, "San Francisco Chronicle"

Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami.

"Booklist"

Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania.

"Publishers Weekly"


O autorce

Sonoko Sakai jest pisarką oraz nauczycielką gotowania z japońsko-amerykańskimi korzeniami. W przystępny sposób opracowuje i przedstawia czytelnikom japońskie podstawy gotowania. W swojej karierze wydała trzy książki kucharskie – "Poetical Pursuit of Food: Japanese recipes for American Cooks", "Rice Craft: Yummy! Healthy! Fun to Make!", "Japanese Home Cooking: Simple Meals, Authentic Flavors".

Cena rynkowa: 59.99 zł

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Marzy Ci się skosztowanie regionalnych potraw wschodniej Azji? Chcesz poznać tajniki kuchni orientalnej?

Z książką kucharską Sonoko Sakai zatytułowaną "Prawdziwa kuchnia japońska" spod twojej ręki wyjdą najsmaczniejsze japońskie przysmaki, dzięki którym poczujesz namiastkę tego kraju.

Zamień swoją kuchnię w japoński warsztat! Od pierwszych stron książki kieruj się wskazówkami swojej nowej mentorki - cenionej nauczycielki kuchni japońskiej, Sonoko Sakai. Jej filozofia gotowania opiera się na pięciu zasadach: sezonowości, świeżości, prostocie, pięknie i oszczędzaniu. Dzięki nim nawet początkujący pasjonat stworzy smaczne potrawy. Nie musisz mieć doświadczenia, żeby ugotować idealne ramen, własnoręcznie przyrządzić tofu czy upiec uzależniające w smaku ciasteczka mochi.

Zastanawiałeś się kiedykolwiek, czy ryż do sushi jest przyrządzany w specjalny sposób? Nie tylko odpowiedź na to pytanie, ale i praktykę jego gotowania znajdziesz wewnątrz książki. Sonoko Sakai jest gotowa podzielić się z Tobą 160 przepisami na gotowe dania, kulinarnymi tajemnicami oraz wskazówkami stosowanymi od lat. Odważysz się wejść w ich posiadanie?

Smak japońskiej kuchni może przestać być odległym marzeniem, a stać rzeczywistością dziejącą się w twoim domu! Jeśli nie boisz się eksperymentować i próbować nowych smaków, nie mogłeś trafić na lepszą książkę. Jeśli chcesz się uczyć, to tylko od mistrzyni.


Opinie o książce

Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju.

Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji "Chez Panisse"

Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty.

"Los Angeles Times"

Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni.

Christine Muhlke, "The New York Times”

Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni.

Tara Duggan, "San Francisco Chronicle"

Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami.

"Booklist"

Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania.

"Publishers Weekly"


O autorce

Sonoko Sakai jest pisarką oraz nauczycielką gotowania z japońsko-amerykańskimi korzeniami. W przystępny sposób opracowuje i przedstawia czytelnikom japońskie podstawy gotowania. W swojej karierze wydała trzy książki kucharskie – "Poetical Pursuit of Food: Japanese recipes for American Cooks", "Rice Craft: Yummy! Healthy! Fun to Make!", "Japanese Home Cooking: Simple Meals, Authentic Flavors".

Szczegóły

Opinie

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: Twarda

Ilość stron: 304

Rok wydania: 2021

Rozmiar: 205 x 250 mm

ID: 9788324074945

Autorzy: Sonoko Sakai

Wydawnictwo: Znak

Inne książki: Sonoko Sakai

Inne książki: Książki kucharskie

Broszurowa , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 7.93 zł 63.97 zł

Victoire de Taillac, Ramdane Touhami
Twarda , W magazynie
Nowa Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 9.19 zł 69.99 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana
Miękka , W magazynie
Używana Wyprzedaż

Taniej o 0.03 zł 19.47 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana
Twarda , W magazynie
Używana Wyprzedaż
Twarda , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 7.88 zł 59.99 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 recenzji

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info