Książka - Leksykon smaków

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Leksykon smaków

Leksykon smaków

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

"Leksykon smaków" sprawi, że poszerzysz swoją wiedzę o gotowaniu oraz przestaniesz bać się nowych wyzwań kulinarnych!

W gotowaniu ważne jest wyczucie smaku i tego, jak łączyć poszczególne składniki, aby nie zepsuć końcowego efektu całego dania. Początkowo może to wydawać się niezmiernie trudne, szczególnie kiedy nie mamy odpowiedniej wiedzy na ten temat. W takiej sytuacji na pomoc przychodzi nam "Leksykon smaków", okrzyknięty Biblią kulinarną i pozycją obowiązkową w każdej kuchni.

Autorka Niki Segnit przede wszystkim skupiła się na tym, jak odczuwamy poszczególne smaki i jak to się dzieje że wiemy, co ze sobą łączyć. W większości polegamy na swojej intuicji, jednak nie wystarcza ona na dłuższą metę. Chociaż niektóre połączenia mogą wydawać się dziwne, przypadają do gustu wielu osobom i odmieniają naszą kuchnię. Sprawiają, że staje się innowacyjna i wychodzi naprzeciw trendom i ekskluzywnym daniom.

W "Leksykonie smaków" znajdujemy 99 produktów, które zostały podzielone według pochodzenia smaku. Mięsny, pieczony, morski, ziemisty, leśny, serowy, siarkowy, musztardowy, słony, zielony, pikantny. I wiele innych, które łączyć możemy w przeróżnych kombinacjach i tworzyć tysiące połączeń. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie, na tym właśnie opiera się cała kuchnia i umiejętności kulinarne! Autorka wspomina zarówno o smakach, jakie powoli stają się dla nas oczywiste, na przykład mięso z miodem, połączenie słodkiego ze słonym, ale również zaskakuje kaszanką podawaną z czekoladą! Ta ostatnia występuje wyjątkowo często dla podbicia smaku lub zneutralizowania niektórych potraw.

Z książki dowiadujemy się, jak poszczególne elementy wpływają na siebie i co zrobić, aby wydobyć aromat z dania lub wprowadzić do niego nutkę nowości. Nie wszystkie nasze eksperymenty mogą nam wyjść, szczególnie przed większym spotkaniem lub przygotowując kolację dla rodziny, Warto więc zerknąć i zobaczyć, jak wygląda teoria i skorzystać ze sprawdzonego źródła. "Leksykon smaków" z pewnością powinien stać się pozycją obowiązkową w kuchni każdej kucharki. Otwiera oczy na nowe smaki i zapobiega wpadnięciu w marazm i jednostajność gotowania, a na dodatek pysznie smakuje!

Niki Segnit wydała swoją pierwszą książkę "Leksykon smaków" kiedy dostrzegła, w jaki sposób poszczególne smaki mogą łączyć się ze sobą i w nietypowy sposób przypaść do gustu różnym osobom. Pracowała w wielu branżach, obecnie mieszka w Londynie wraz z mężem.

Cena rynkowa: 59.99 zł

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

"Leksykon smaków" sprawi, że poszerzysz swoją wiedzę o gotowaniu oraz przestaniesz bać się nowych wyzwań kulinarnych!

W gotowaniu ważne jest wyczucie smaku i tego, jak łączyć poszczególne składniki, aby nie zepsuć końcowego efektu całego dania. Początkowo może to wydawać się niezmiernie trudne, szczególnie kiedy nie mamy odpowiedniej wiedzy na ten temat. W takiej sytuacji na pomoc przychodzi nam "Leksykon smaków", okrzyknięty Biblią kulinarną i pozycją obowiązkową w każdej kuchni.

Autorka Niki Segnit przede wszystkim skupiła się na tym, jak odczuwamy poszczególne smaki i jak to się dzieje że wiemy, co ze sobą łączyć. W większości polegamy na swojej intuicji, jednak nie wystarcza ona na dłuższą metę. Chociaż niektóre połączenia mogą wydawać się dziwne, przypadają do gustu wielu osobom i odmieniają naszą kuchnię. Sprawiają, że staje się innowacyjna i wychodzi naprzeciw trendom i ekskluzywnym daniom.

W "Leksykonie smaków" znajdujemy 99 produktów, które zostały podzielone według pochodzenia smaku. Mięsny, pieczony, morski, ziemisty, leśny, serowy, siarkowy, musztardowy, słony, zielony, pikantny. I wiele innych, które łączyć możemy w przeróżnych kombinacjach i tworzyć tysiące połączeń. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie, na tym właśnie opiera się cała kuchnia i umiejętności kulinarne! Autorka wspomina zarówno o smakach, jakie powoli stają się dla nas oczywiste, na przykład mięso z miodem, połączenie słodkiego ze słonym, ale również zaskakuje kaszanką podawaną z czekoladą! Ta ostatnia występuje wyjątkowo często dla podbicia smaku lub zneutralizowania niektórych potraw.

Z książki dowiadujemy się, jak poszczególne elementy wpływają na siebie i co zrobić, aby wydobyć aromat z dania lub wprowadzić do niego nutkę nowości. Nie wszystkie nasze eksperymenty mogą nam wyjść, szczególnie przed większym spotkaniem lub przygotowując kolację dla rodziny, Warto więc zerknąć i zobaczyć, jak wygląda teoria i skorzystać ze sprawdzonego źródła. "Leksykon smaków" z pewnością powinien stać się pozycją obowiązkową w kuchni każdej kucharki. Otwiera oczy na nowe smaki i zapobiega wpadnięciu w marazm i jednostajność gotowania, a na dodatek pysznie smakuje!

Niki Segnit wydała swoją pierwszą książkę "Leksykon smaków" kiedy dostrzegła, w jaki sposób poszczególne smaki mogą łączyć się ze sobą i w nietypowy sposób przypaść do gustu różnym osobom. Pracowała w wielu branżach, obecnie mieszka w Londynie wraz z mężem.

Szczegóły

Opinie

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: Twarda

Ilość stron: 400

Rok wydania: 2017

Rozmiar: 160 x 235 mm

ID: 9788328046955

Wydawnictwo: Buchmann

Inne książki: Niki Segnit Segnit

Inne książki: Książki kucharskie

Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 1.43 zł 30.33 zł

Broszurowa , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.07 zł 37.80 zł

Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 12.23 zł 25.00 zł

Broszurowa , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż
Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 34.07 zł 54.90 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 17.85 zł 24.90 zł

Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 16.60 zł 49.00 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 recenzji

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info