InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Leksykon smaków" sprawi, że poszerzysz swoją wiedzę o gotowaniu oraz przestaniesz bać się nowych wyzwań kulinarnych!
W gotowaniu ważne jest wyczucie smaku i tego, jak łączyć poszczególne składniki, aby nie zepsuć końcowego efektu całego dania. Początkowo może to wydawać się niezmiernie trudne, szczególnie kiedy nie mamy odpowiedniej wiedzy na ten temat. W takiej sytuacji na pomoc przychodzi nam "Leksykon smaków", okrzyknięty Biblią kulinarną i pozycją obowiązkową w każdej kuchni.
Autorka Niki Segnit przede wszystkim skupiła się na tym, jak odczuwamy poszczególne smaki i jak to się dzieje że wiemy, co ze sobą łączyć. W większości polegamy na swojej intuicji, jednak nie wystarcza ona na dłuższą metę. Chociaż niektóre połączenia mogą wydawać się dziwne, przypadają do gustu wielu osobom i odmieniają naszą kuchnię. Sprawiają, że staje się innowacyjna i wychodzi naprzeciw trendom i ekskluzywnym daniom.
W "Leksykonie smaków" znajdujemy 99 produktów, które zostały podzielone według pochodzenia smaku. Mięsny, pieczony, morski, ziemisty, leśny, serowy, siarkowy, musztardowy, słony, zielony, pikantny. I wiele innych, które łączyć możemy w przeróżnych kombinacjach i tworzyć tysiące połączeń. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie, na tym właśnie opiera się cała kuchnia i umiejętności kulinarne! Autorka wspomina zarówno o smakach, jakie powoli stają się dla nas oczywiste, na przykład mięso z miodem, połączenie słodkiego ze słonym, ale również zaskakuje kaszanką podawaną z czekoladą! Ta ostatnia występuje wyjątkowo często dla podbicia smaku lub zneutralizowania niektórych potraw.
Z książki dowiadujemy się, jak poszczególne elementy wpływają na siebie i co zrobić, aby wydobyć aromat z dania lub wprowadzić do niego nutkę nowości. Nie wszystkie nasze eksperymenty mogą nam wyjść, szczególnie przed większym spotkaniem lub przygotowując kolację dla rodziny, Warto więc zerknąć i zobaczyć, jak wygląda teoria i skorzystać ze sprawdzonego źródła. "Leksykon smaków" z pewnością powinien stać się pozycją obowiązkową w kuchni każdej kucharki. Otwiera oczy na nowe smaki i zapobiega wpadnięciu w marazm i jednostajność gotowania, a na dodatek pysznie smakuje!
Niki Segnit wydała swoją pierwszą książkę "Leksykon smaków" kiedy dostrzegła, w jaki sposób poszczególne smaki mogą łączyć się ze sobą i w nietypowy sposób przypaść do gustu różnym osobom. Pracowała w wielu branżach, obecnie mieszka w Londynie wraz z mężem.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Leksykon smaków" sprawi, że poszerzysz swoją wiedzę o gotowaniu oraz przestaniesz bać się nowych wyzwań kulinarnych!
W gotowaniu ważne jest wyczucie smaku i tego, jak łączyć poszczególne składniki, aby nie zepsuć końcowego efektu całego dania. Początkowo może to wydawać się niezmiernie trudne, szczególnie kiedy nie mamy odpowiedniej wiedzy na ten temat. W takiej sytuacji na pomoc przychodzi nam "Leksykon smaków", okrzyknięty Biblią kulinarną i pozycją obowiązkową w każdej kuchni.
Autorka Niki Segnit przede wszystkim skupiła się na tym, jak odczuwamy poszczególne smaki i jak to się dzieje że wiemy, co ze sobą łączyć. W większości polegamy na swojej intuicji, jednak nie wystarcza ona na dłuższą metę. Chociaż niektóre połączenia mogą wydawać się dziwne, przypadają do gustu wielu osobom i odmieniają naszą kuchnię. Sprawiają, że staje się innowacyjna i wychodzi naprzeciw trendom i ekskluzywnym daniom.
W "Leksykonie smaków" znajdujemy 99 produktów, które zostały podzielone według pochodzenia smaku. Mięsny, pieczony, morski, ziemisty, leśny, serowy, siarkowy, musztardowy, słony, zielony, pikantny. I wiele innych, które łączyć możemy w przeróżnych kombinacjach i tworzyć tysiące połączeń. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie, na tym właśnie opiera się cała kuchnia i umiejętności kulinarne! Autorka wspomina zarówno o smakach, jakie powoli stają się dla nas oczywiste, na przykład mięso z miodem, połączenie słodkiego ze słonym, ale również zaskakuje kaszanką podawaną z czekoladą! Ta ostatnia występuje wyjątkowo często dla podbicia smaku lub zneutralizowania niektórych potraw.
Z książki dowiadujemy się, jak poszczególne elementy wpływają na siebie i co zrobić, aby wydobyć aromat z dania lub wprowadzić do niego nutkę nowości. Nie wszystkie nasze eksperymenty mogą nam wyjść, szczególnie przed większym spotkaniem lub przygotowując kolację dla rodziny, Warto więc zerknąć i zobaczyć, jak wygląda teoria i skorzystać ze sprawdzonego źródła. "Leksykon smaków" z pewnością powinien stać się pozycją obowiązkową w kuchni każdej kucharki. Otwiera oczy na nowe smaki i zapobiega wpadnięciu w marazm i jednostajność gotowania, a na dodatek pysznie smakuje!
Niki Segnit wydała swoją pierwszą książkę "Leksykon smaków" kiedy dostrzegła, w jaki sposób poszczególne smaki mogą łączyć się ze sobą i w nietypowy sposób przypaść do gustu różnym osobom. Pracowała w wielu branżach, obecnie mieszka w Londynie wraz z mężem.